Wagner W 590 Flexio maaliruiskun testiraportti

Katso, kuinka vaatekaapin maalaus sujui Wagner W 590 Flexio maaliruiskulla. Tuotteen löydät K-Raudasta.

Käyttökohde ja ensimmäiset havainnot tuotteesta

Saimme K-Raudalta testikäyttöön Wagner W 590 flexio -maaliruiskun. Aiempaa kokemusta maaliruiskuista perheellämme ei ollut, vaan maalaustyöt on aiemmin tehty perinteisesti teloilla ja pensseleillä. Suunnitelmissamme on ollut päivittää kotimme vanhat vaatekaappien ovet nykyaikaisempaan ilmeeseen maalaamalla ovet sekä uusimalla ovien vetimet. Aloitimme työn lastenhuoneen vaatekaapista ja käytimme työhön saamaamme maaliruiskua.

Vaatekaappi ennen ja jälkeen maalauksen.

Maaliruisku on pakattu näppärään salkkuun, joten koneen säilyttäminen ja osien sekä ohjekirjan tallessa pitäminen on helppoa. Käyttöohjeet ovat hyvät ja kattavat. Suosittelen niihin perehtymistä, erityisesti jos aiempaa kokemusta maaliruiskun käytöstä ei ole. Ohjeissa annetaan selkeät kuvaukset eri toiminnoista ja säätöjen vaikutuksesta koneen toimintaan.

Testimaalaa ensin

Huolellisesta ohjeiden luvusta huolimatta koneen käyttö vaatii aloittelijalta hieman harjoittelua ja kokeilua, jotta saa tuntuman koneen käyttöön ja optimaalisiin säätöihin. Harjoittelua varten koneen mukana tulee harjoitusjuliste, mutta sen lisäksi suosittelen testailemaan konetta eri säädöillä myös muihin kohteisiin, jotta työnjälki varsinaiseen kohteeseen on siisti. Toisaalta maalipinta märkänä saattaa näyttää epätasaiselta, mutta kuivuessaan kokemukseni mukaan kuitenkin jälki tasoittuu. Maalikerrosten kannattaa olla ohuita parhaimman lopputuloksen saamiseksi. Myös maalaustilan suojaaminen on syytä tehdä huolella, ja kiinnittää suojana olevat muovit tms. hyvin, sillä koneen ilmavirta on yllättävänkin voimakas ja suojamuovit tai -paperit voivat lähteä ilmavirran mukaan.

Maalaustilan huolellinen suojaus on tärkeää, jotta maalia ei tartu seiniin tai lattiaan.

Maaliruiskun käyttö

Maaliruiskua on yksinkertaista käyttää, sillä säätöjä ei ole montaa. Kun kohteeseen sopivat säädöt ovat löytyneet, on maalaaminen helppoa ja nopeaa. Ohuiden kerrosten ansiosta maalipinta myös kuivuu nopeasti ja mahdollinen uusintakerroksen maalaaminen voi alkaa ilman pitkää odottelua. Käytimme maaliruiskua ensin pohjamaalin levittämiseen ja sitten kalustemaalilla maalaamiseen. Molempien maalien kanssa maalaaminen onnistui hyvin. Koneen käyttöönotto on nopeaa, sillä irtoavia osia ei ole paljoa ja kokoaminen on helppoa. Maalauksen lopuksi osat irroitetaan ja pestään.

Suosittelisin maaliruiskun käyttöä erityisesti isojen pintojen (esim. seinät, katto, aita) maalaamiseen sekä monimutkaisempiin maalauskohteisiin, joissa on monia tasoja tai kaarevia pintoja (esim. pinnatuolit tai peiliovet).

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 2 Ei 0