Weber Bar-B-Kettle 47 ja sytytyssarjan testaus

"Saimme testiin Weberin Bar-B-Kettle-pallogrillin ja siihen soveltuvan piippusytyttimen. Lähdimme mielenkiinnolla kokeilemaan tuotetta, sillä piippusytyttimestä ja brikettien käytöstä meillä ei ollut aiempaa kokemusta."

Ensihavainnot Weberin Bar-B-Kettle -hiiligrillistä

Ensimmäiset positiiviset havainnot teimme heti grilliä kasatessamme. Osat tuntuivat laadukkailta, ohjeet olivat selkeät ja niiden avulla kasaaminen sujui vaivatta. Erityisesti ilahdutti arina, joka vaikutti jämäkältä ja hyvin kuumuutta kestävältä sekä grilliritilä, jonka pinta tuntui helpolta puhdistaa. Kasattuna grillistä tuli tukeva ja kestävän oloinen ja sitä on kevyt liikutella.

Briketit ja piippusytytin

Grillibrikettien ja piippusytyttimen käyttöä kokeilimme ensimmäistä kertaa. Ohjeet olivat hyvät, ja sytytyskuutioiden avulla sytyttäminen sujui kätevästi. Iso plussa siis siitä, ettei sytyttämiseen tarvita haisevaa sytytysnestettä ja hätäisempikin grillaaja saa grillin helposti syttymään. Briketit lämpenivät piippysytyttimessä nopeasti. Sytyttimen kahva on hyvin suunniteltu; kuumien brikettien kaataminen onnistui kätevästi ja käsiä polttamatta. Briketeistä tuleva lämpö vaikutti heti tasaisemmalta aiemmin käyttämiimme puuhiiliin verrattuna.

Piippusytytin helpottaa brikettien sytyttämistä. Katso Weberin piippusytyttimet >

Kyljykset kypsyivät grillissä tasaisesti ja palamatta. Brikettien ansiosta grillaaminen oli todella helppoa! Jo pienellä määrällä brikettejä saatiin nopeasti aikaan hyvä lämpö, joka riitti pitkäksi aikaa. Oikean brikettimäärän löytäminen erilaisille grillattaville vaatii hieman testailua, mutta siihen löytyi onneksi hyvä mittataulukko käyttöohjevihkosta.

Grillin puhdistus ja kokonaisuus

Kiittelin Weberin hyvää laatua puhdistaessani grilliritilää käytön jälkeen. Ritilä puhdistui todella helposti vedellä ja grillinpuhdistussienellä, eikä lika ollut lainkaan palanut siihen kiinni. Käyttömukavuuden kannalta erittäin tärkeä ominaisuus! Tuhkaa briketeistä jäi jäljelle vain vähän, joten siitäkin syystä grillin puhtaanapito on helppoa.

Voin vilpittömästi suositella Weberiä kaikille, jotka pitävät aidolla tulella grillaamisesta. Piippusytytin lisää käyttömukavuutta ja helppoutta huomattavasti, ja sen avulla onnistuu kokemattomampikin grillaaja. Isommalle porukalle tilavampi malli olisi ehkä järkevämpi vaihtoehto. Tämän kokoisella grillillä grillaa kyllä makkarat ja pihvit sujuvasti, mutta monipuolisempaa ateriaa valmistettaessa olisimme kaivanneet grilliltä hiukan lisää kokoa.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0