Weber Pulse 1000 sähkögrillin testiraportti

Haimme grillin kesäkuun alussa ja parin päivän kiireiden jälkeen ehdimme testaamaan laitetta. Pienellä vaivalla laite kasaan ja suhteellisen yksinkertaisilla ohjeilla nopeasti pääsimme alkuun.

Ensivaikutelma grillistä

Laitteen paino pakkauksineen on alle 20 kiloa, joten sen liikuttaa helposti itsekin. Paketointi laitteella oli erittäin jämerä ja kestää hieman pomppuisemmankin kuljetuksen. Tosin varastosta paketti vie melkoisen tilan – jos sille ei ole muuta käyttöä niin grillin voi säilyttää hyvin ilman pakkaustakin.

Olen itse suhtautunut hieman skeptisesti sähkögrilleihin

Kokemus niiden osalta on rajoittunut lähinnä alle 200 euron hintaluokan laitteisiin. Pienestä pitäen olen aina tottunut grillaamaan puulla tai hiilillä, sen koommin muita käyttämättä.

Muutaman kaasugrillin kanssa on tullut grillattua satunnaisesti, mutta en koskaan ole pitänyt kaasujen säilyttämisestä ja niiden täytön vaivasta. Mökillämme on käytössä grilli, joka on osina valettu ja painaa lähemmäs 400 kiloa, sitä ei siirrellä noin vain, vaan sen hankinnassa onkin ollut ajatuksena grilli mökille vähintään 20-vuodeksi. Siellä tuo grilli lepää paikallaan kaikkine katoksineen.

Grilli on helppo kuljettaa mökille

Syksyn saapuessa grillaaminen jää usein mökilläkin, kun kukaan ei halua värjötellä grillinjärkäleen vieressä, sillä puoliavoin kesäkeittiö infralämmittimineen on paljon houkuttelevampi. Onneksi Weber Pulse on helppo kuljettaa pienelläkin autolla ja testasimme Weberin myös kesäkeittiössä Saimaan rannalla – mainiota grillaamista viileämmässäkin säässä ja täysin ilman huolta kuivasta maastosta ja maastopaloriskistä.

Roskat ja pölyt poissa suojapeitteen avulla

Nykyään lainsäädännön muututtua useissa kerrostaloissakin saa pitää grilliä parvekkeella, mutta monella voi aiheuttaa mielenvaivaa muun muassa kaasupullot ja aurinko – ei hyvä yhdistelmä. Onneksi Weber Pulseen saa pienellä investoinnilla suojapeitteen, jolla voi peittää grillin, kun sitä ei käytetä. Suojus on hyvin kestävää materiaalia. Suosittelen ehdottomasti myös hankkimaan suojuksen grillille, sillä välttyy siitepölyjen ja roskien ja mahdollisen katupölyn jatkuvasta siistimisestä grillistä. Grilli on muutenkin tyylikäs ja sopii moderniin sekä urbaaniin ympäristöön. Mökille, jossa on sähköt tai muuhun vastaavaan paikkaan, jossa sulakkeet kestävät grillin tarvitseman jännitteen.

Grillauskokemuksia

Alkuperäiseen ajatukseemme suuremmista grillijuhlista jouduimme tekemään muutoksia, sillä nykyisen kiireisen yhteiskunnan mukana on hankalaa saada aikatauluja sopimaan suuremmalle ihmismäärälle. Avopuolisoni kanssa teemme kahta erilaista vuorotyötä ja harvoin edes satumme olemaan samaan aikaan kotona, joten grillasimmekin siis erikseen omien kavereidemme kanssa. Suurempi grillijuhlatestipäivä ajoittuu elokuun ensimmäiselle sunnuntaille.

Hyvänä puolena ehdottomasti grillin nopea lämpeneminen ja jäähtyminen. Grillistä näkee lämpötilan ja pystyy säätämään sitä pitkin grillaamista. Helppo valmistaa erilaisia raaka-aineita. Grillin ritilä osat helppo pestä ja lika lähtee helposti pelkällä tiskiaineella. Lihan grillaaminen ja valmistaminen ei voisi enää helpommaksi muuttua, Weber Pulsen mukana tulevan lämpötilamittarin saa yhdistettyä grilliin ja grillin älypuhelimeen, säädä grilli valitsemallesi lämpötilalle ja anna laitteesi ilmoittaa, kun ruoka on valmis – voit keskittyä nauttimaan seuralaistesi kanssa vahtimatta grilliä sen enempää.

Weber Pulse 1000 riittää useammankin ihmisen grillaustarpeisiin, jos järjestät usein yli 10 hengen ruokkimisen grillin kera, suosittelen harkitsemaan Weber Pulse 2000 mallia. Grilleille on saatavilla myös liikuteltava kärry, mutta ainakin Pulse 1000 mallilla pärjää hyvin ilmankin, vaihtoehtoisilla pöytätasoilla tai muulla vastaavalla alustalla. Meillä tosin sattui sopivasti olemaan yksi vanha viinikärry, johon tuo Pulse 1000 sopii täydellisesti. Viinikärryn viinipidikkeiden toimi tosin vaihtui oliiviöljylle ja grillityövälineille sopivaksi.

Ehdottomasti suosittelen Weber Pulsea niille, jotka haluavat grillata huolettomasti, ja jotka uskaltavat yllättyä kuinka hyvän lopputuloksen nykyaikaisella sähkögrillillä voikaan saada. Jos ei usko, voi tulla meille grillaamaan testiksi!

Grillattavat grilliin

Vielä yhtenä vihjeenä; kun on hankkinut Weber Pulsen K-Raudasta, ja siitäkin lunastanut Plussat tililleen, niin kannattaa suunnata K-ruokakaupan kautta – joko kurkistaa K-ruokakaupan tarjouksia ja vinkkilehtistä tai suunnata hyville lihatiskeille ja kysyä rohkeasti asiantuntijoilta ”mitä tänään kannattaisi grillata”. Muun muassa K-hertta Herttoniemessä palvelee mainiosti ja lihatiskillä aivan hulpeat valikoimat. Kasvispainotteisia vinkkejäkin löytyy reilusti!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 8 Ei 0