Sähkölämmittimet - pehmeää lämpöä kotiisi
Sähkölämmittimet - pehmeää lämpöä kotiisi

Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan niin asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajan asunnoissa kuin mökeillä, puutarhassa, sekä erilaisissa varastoissa, tuotantotiloissa ja rakennustyömailla. Valitsemalla oikean lämmittimen tilan mukaan, saat ylläpidettyä mukavan lämpötilan erilaisissa kohteissa.

Oikean lämmittimen valinnan perusteina ovat tarvittava lämmitysteho, soveltuvuus käyttötarkoitukseen ja -tilaan sekä käytön taloudellisuus. Lämmittimen kokonaistaloudellisuus määräytyy kyvystä muuttaa syötetty energia lämmöksi ja laitteen kestoiästä. Lämmittimen kuluttaman energian määrään vaikuttaa sen oma säätötekniikka. Kehittyneellä säätöelektroniikalla varustetun laitteen säästöt voivat olla huomattavia.

Valitse oikea lämmitin oikeaan paikkaan

  • Virtauslämmittimessä huoneilma virtaa läpi, jolloin elementit lämmittävät ilman. Käytetään tiloissa, joissa oleskelu ei ole pitkäaikaista. Esimerkkeinä kesämökit, varastot, autotallit jne.
  • Öljytäytteiset, suljetut lämmittimet perustuvat säteilylämpöön. Huoneilma ei kosketa vastuselementtiä, vaan lämmittimen ulkopintaa, josta lämpö siirtyy ohivirtaavaan ilmaan ja säteilee lämmitettävään tilaan. Käytetään pääasiassa asuintiloissa.
  • Yhdistelmälämmittimet ovat edellä mainittujen yhdistelmiä. Lämmittimien sisällä olevat vastukset on varustettu lamelleilla. Lämmittimien pintalämpö pysyy alhaisena, ja lämmönluovutuskyky paranee. Lämmitin luovuttaa lämpöä myös säteilemällä. Käytetään sekä asuintiloissa että vapaa-ajan asunnoissa.
  • Lämpöpuhaltimilla voidaan tuottaa lisälämpöä tiloihin, joissa varsinainen lämmitys ei riitä, tai tiloja käytetään tilapäisesti.
  • Erikoislämmittimillä, esim. infrapunalämmittimillä, tuotetaan lämpöä mökeille, puutarhaan tai terassille.
  • Kuumailmapuhaltimilla ja siirrettävillä lämpöpuhaltimilla turvataan lämmönsaanti tuotantotiloissa, varastoissa ja vastaavissa tiloissa

Lue lisää lämmittimen valinnasta esitteestämme tai katso alta tilojen sekä eri käyttötarkoitusten mukaan lajiteltuja lämmittimiä.

Siirrettävää tehoa lämmitykseen

Pehmeää lämpöä talven pakkasiin

Lämpöelementti osana sisustusta

Tehokasta, kuivaavaa lämpöä ammmattilaiselle

Lämpöä mökille ja terassille