Sähkölämmittimen valinta – kunnolla lämpöä

Mikään ei ole kylmällä niin hyvä kuin kunnon lämmitys! Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa kotona, mökeillä, puutarhassa sekä erilaisissa varastoissa sekä tuotantotiloissa ja rakennustyömailla. Kiinnittämällä huomiota oikeanlaisen sähkölämmittimen valintaan, saat ylläpidettyä mukavan lämpötilan erilaisissa kohteissa.

Kiinnitä huomiota seuraaviin tekijöihin lämmitintä valitessa: mikä on lämmittimen lämmitysteho entä soveltuvuus käyttötarkoitukseen ja -tilaan? Huomioi käytön taloudellisuus. Lämmittimen kokonaistaloudellisuus määräytyy kyvystä muuttaa syötetty energia lämmöksi ja laitteen kestoiästä. Lämmittimen kuluttaman energian määrään vaikuttaa sen oma säätötekniikka. Kehittyneellä säätöelektroniikalla varustetun laitteen säästöt voivat olla huomattavia.

Valitse oikea lämmitin oikeaan paikkaan

  • Virtauslämmittimessä huoneilma virtaa läpi, jolloin elementit lämmittävät ilman. Käytetään tiloissa, joissa oleskelu ei ole pitkäaikaista. Esimerkkeinä kesämökit, varastot, autotallit jne.
  • Öljytäytteiset, suljetut lämmittimet perustuvat säteilylämpöön. Huoneilma ei kosketa vastuselementtiä, vaan lämmittimen ulkopintaa, josta lämpö siirtyy ohivirtaavaan ilmaan ja säteilee lämmitettävään tilaan. Käytetään pääasiassa asuintiloissa.
  • Yhdistelmälämmittimet ovat edellä mainittujen yhdistelmiä. Lämmittimien sisällä olevat vastukset on varustettu lamelleilla. Lämmittimien pintalämpö pysyy alhaisena, ja lämmönluovutuskyky paranee. Lämmitin luovuttaa lämpöä myös säteilemällä. Käytetään sekä asuintiloissa että vapaa-ajan asunnoissa.
  • Lämpöpuhaltimilla voidaan tuottaa lisälämpöä tiloihin, joissa varsinainen lämmitys ei riitä, tai tiloja käytetään tilapäisesti. Ne sopivat esim. tuotantotiloihin, varastoihin ja vastaaviin tiloihin.
  • Infrapunalämmitin sopii hyvin esim. terassille tai parvekkeelle.
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0