Näin löydät sopivat puutarhatyökalut erilaisiin töihin

Hyvin hoidetussa puutarhassa lepää mieli. Puutarhatöitä vauhdittamaan vaaditaan kuitenkin työtarkoitukseen sopivat työkalut, joiden ansiosta puutarha-askareet saa sujumaan käden käänteessä. Lue vinkit sopivien työkalujen valintaan!

Ronskimmat työkalut järeämpiin ulkohommiin

Järeämmät pihamuokkaustyöt vaativat seurakseen ronskimmat työkalut. Maa-aineiden, mullan tai hakkeen siirtämisessä ja kuljettamisessa vauhtiin pääsee työparilla: lapio ja kottikärry. Täysin sinkitty, 70-litrainen Prof-kottikärry soveltuu kokonsa puolesta mainiosti puutarhakäyttöön. Tasakärkisessä Fiskars-kuuppalapiossa siirtyy yhdellä nostolla isompikin määrä tavaraa. Fiskarsin alumiiniset raivaussakset taas ovat vahvat, mutta kevyet käyttää ja takaavat siistin ja tarkan leikkausjäljen esimerkiksi pihapuun oksia harventaessa.

Työkalut istutukseen

Taimia voi istuttaa keväästä syksyyn puhtaaseen ja rikkaruohottomaan kasvialustaan. Pensasaitojen sekä puiden istutuksessa apuna toimii Fiskars-puutarhakaira, jonka vaihdettavien teräkokojen ansiosta kuopan kokoa voi optimoida tarpeen mukaan. Pienempien kasvien istutuksessa ja siirtämisessä avittaa puolestaan FXA-istutuslapio. Fiskars-möyhennyskuokka soveltuu kylvömaan valmisteluun ja hoitoon. Sen pitkän varren ansiosta möyhennys onnistuu kyyristelemättä.

Aseet rikkaruohojen kitkentään

Paras aika kasvimaalle ilmaantuneiden rikkakasvien kitkemiseen on keväällä, jolloin niiden juuristo ei vielä ole ehtinyt levittäytyä laajaksi. Kiusallisten tunkeilijoiden kimppuun voi kuitenkin iskeä myöhemminkin. Rikkaruohot lähtevät vähemmällä vaivalla kostealta maalta, joten niiden irtoamista voi kuivempana kautena vauhdittaa maata kastelemalla.

Rikkaruohot saavat kyytiä Fiskarsin Rikkaruohonpoistajalla, jonka avulla rikkaruohot saa poistettua siististi, tehokkaasti ja myrkyttömästi. Pitkä, säädettävä varsi takaa ergonomisen työskentelyasennon. Kevyemmän kitkemisurakan avuksi riittää pieni, mutta pippurinen FXA-voikukkarauta. Fiskars-kivetystenpuhdistusrauta sopii puolestaan erinomaisesti ruohon, sammaleen sekä rikkaruohojen poistamiseen kivetystenväleistä.   

Parvekepuutarhurin työkalut

Vaikka parvekepuutarhurin työmaa onkin pienempi, tarvitaan myös siihen asianmukainen, joskin kevyempi varustelu. Yrttisaksien avulla parvekkeen yrteistä saa helposti ja tarkasti leikattua tarvittavan palan ruukusta lautaselle. Puuvillakäsineet soveltuvat kevyeen työskentelyyn, tartuntanäppylöiden mahdollistaessa pitävän otteen työkaluista ja ruukuista.  

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 4 Ei 2