Top 5 ideat: toimiva valaistus helposti

Pimeä vuodenaika antaa mahdollisuuden päivittää kodin valaistus toimivaksi ja tunnelmalliseksi syksyn ja talven yhteisiä hetkiä varten. Näillä vinkeillä päivität kotisi valaistuksen helposti kuntoon!

Huolella valittujen valaisimien avulla saat luotua paitsi tunnelmaa ja toimivuutta, myös kauniita yksityiskohtia kotiisi.
Huolella valittujen valaisimien avulla saat luotua paitsi tunnelmaa ja toimivuutta, myös kauniita yksityiskohtia kotiisi.

1. Käytä kohdistettua valoa

Spottivalaisimilla saat kotisi kauniit yksityiskohdat esille ja luotua hyvän yleisvalaistuksen. Kohdista spotit esimerkiksi kauniiseen seinäpintaan tai tauluihin.

2. Hanki himmentimiä

Himmentimien avulla luot kotiisi erilaisia tunnelmia helposti. Muista, että kiinteästi asennettavan himmentimen saa asentaa vain sähköalan ammattilainen.

3. Hanki helposti asennettavia kattovalaisimia

Osassa riippuvalaisimiamme sekä katto- ja spottivalaisimiamme on kätevä valaisinpistotulppa. Sen avulla kuka tahansa onnistuu asentamaan valaisimet nopeasti käyttöön, joten pääset nauttimaan uudesta valaisimestasi vaikka samana päivänä.

4. Siirreltävät valaisimet muokkautuvat

Sijoittele esimerkiksi olohuoneeseen erilaisia, siirreltäviä pöytä- ja lattiavalaisimia. Niiden ansiosta pääset vaihtamaan valaistusta tunnelman ja tarpeen mukaan. Luo myös kotoisa lukunurkkaus uudella lattiavalaisimella!

5. Valitse oikea valonmäärä ja värilämpötila.

Valoteholla ja värilämpötilalla on väliä! Pohdi minkä verran valoa tarvitset kotisi eri huoneissa. Lämpimän valkoinen valo sopii rentoutumiseen, työskentelyyn taas paras valinta on valkoinen valo. Tästä pääset lamppuostoksille.