DIY: Joulupuu

DIY: Joulupuu

Unohda varisevat neulaset ja korvaa kuusi tänä vuonna kauniilla joulupuulla! Lue alta Heinässä heiluvassa -blogin Lauran DIY-ohjeet joulupuulle. Toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

Joulu se vain lähestyy ja kotona suunnitellaan jo joulukuusen hankkimista. Rakastan joulua ja erityisesti aitoa joulukuusta, jonka tuoksu täyttää koko kodin. Moni on kuitenkin allerginen kuuselle tai on pidempään jouluna pois kotoa, joten aidon ja miksei myös muovisenkin kuusen voi korvata kauniilla joulupuulla.

Löysin lähimetsästä kaksi harmaantunutta isoa oksaa, jotka olivat täydelliset projektiini. Olisin kelpuuttanut minkälaiset oksat vain, mutta näiden avulla sain haluttua tunnelmaa ja luotua meille joulupuun ilman varisevia neulasia tai jatkuvaa kastelun tarvetta. En kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen oksien sävyyn, joten suhutin oksat kevyesti valkoisella spraymaalilla. Ennen maalausta annoin oksien kuivua päivän verran pesuhuoneessa.

Projektin toteutus oli hyvinkin yksinkertainen ja edullinen.

Materiaalit ja työvälineet:

oksia/oksa
ämpäri
sementtilaastia
sekoituskeppi / sementin sekoituskone
vettä
valkoinen spraymaali
iso paperipussi
koristeita ja valosarja

Työvaiheet:

1. Laita sementtilaastia ämpäriin noin 2/3 osa, kaada joukkoon maltillisesti vettä, samalla koko ajan laastia sekoittaen. Tee seoksesta paksua, jotta saat oksat pysyvät itsestään betonissa pystyssä. Tarvittaessa tue oksat betonin kuivumisen ajan. Betonin avulla saat puusta varmasti tukevan ja samalla myös turvallisemman. 

2. Betonin kuivuttua, suhuta oksat kevyesti haluamasi värisellä spraymaalilla. Maalaaminen on syytä suorittaa ulkona tai suojatussa tilassa. Itse käytin maalaamiseen mattavalkoista PROF-spraymaalia, jota jäi riittävästi vielä seuraaviinkin projekteihin.

3. Lopuksi "sujauta" betoniämpärissä oleva valmis puu isoon paperipussiin. Itse laitoin puun kotoa löytyvään pestävään paperipussiin, johon ämpäri mahtui sisälle juuri ja juuri. Valmiin joulupuun saat koristelemaalla sen kauniilla joulukoristeilla tai laittamalla siihen tunnelmavalot.

Meillä ei siis tulla tänä vuonna näkemään aitoa isoa joulukuusta pienen lisäksi, sillä tämä kaunis joulupuu tuo kotiimme kaivatun joulutunnelman. Luultavasti tulen hyödyntämään puuta myös jatkossa, sana joulu vain tippuu edestä pois :)

Alkuperäiseen kirjoitukseen pääset tästä.

Kirjoittajana K-raudan joulukuun vierasbloggaaja; Heinässä heiluvassa-blogin Laura.

Haluatko sinäkin olla K-raudan kuukauden vierasbloggaaja? Lue lisää täältä.