Sokkelin maalauksella ryhtiä julkisivuun

Sokkelin maalauksella ryhtiä julkisivuun

Tyylikäs sokkeli ryhdittää talon julkisivua! Katso alta Koti Aurorassa -blogin Johannan kirjoitus sokkelin maalauksesta. Toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

Sokkelin maalaus viimeistelee valmiin talon ilmeen. Myös meidän talo sai sen puuttuvan silauksen kun sokkeli maalattiin. Sokkelina meillä on Soklexin valumuotti-sokkeli. Oikean värin löytyminen vaati hieman pohdintaa ja aloitimme oikean värisävyn etsimisen googlettamalla netistä vaalean harmaita taloja. Testailin eri sävyjä myös K-raudan ulkomaalistudiossa. Lopuksi ajelimme katsomassa uusia taloja ja niiden sokkeleleita.

Päädyimme maalaamaan sokkelin tummanharmaalla. Maaliksi valikoitui Tikkurilan vesiohenteinen Yki sokkelimaali. Sokkeli kannattaa harjata ennen maalausta puhtaaksi hiekasta ja muusta irtoavasta liasta, hioa epätasaisuudet pois ja tarvittaessa paikata isommat kuopat. Maalasin sokkelin kaksi kertaa ja laimensin maalia hieman vedellä. Yhdeksän litran pöntöstä meni reilu puolet, joten maali on todella riittoisaa ja se riittää vielä autokatoksenkin sokkelin maalaamiseen. 

Alkuperäiseen kirjoitukseen pääset tästä.

Kirjoittajana K-raudan elokuun vierasbloggaaja; Koti Aurorassa-blogin Johanna.

Haluatko sinäkin olla K-raudan kuukauden vierasbloggaaja? Lue lisää täältä.

Katso myös nämä

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}

Elokuun vierasbloggaaja: Koti Aurorassa

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}