DIY: säleaita ja pyyhekoukut

DIY: säleaita ja pyyhekoukut

Tee se itse -ideoita terassille! Katso alta Koti Aurorassa -blogin Johannan kirjoitus säleaidan ja pyyhekoukkujen nikkaroinnista sekä uima-altaan terassin sisustamisesta. Toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

DIY-säleaita

Nikkaroimme isäni kanssa uima-altaan terassille säleaidan. Terassin takana on iso pudotus ja halusin siihen aidan tuomaan turvallisuutta sekä rajaamaan aluetta. Teimme aidan alusta asti itse. Sirkkelöimme rimat lujuusluokitellusta kuusesta, jota jäi yli talomme rakentamisesta.

Maalasin aidan ennen kokoamista Cellon valkoisella Wintex-maalilla, joka sävytettiin talomme valkoisten osien kanssa saman sävyiseksi. Maalaamisessa oli kova homma ja monta päivää ja iltaa siihen meni. Onneksi wintex-maali kuivui nopeasti ja oli kosketuskuiva jo alle tunnissa.

Suunnitelmat muuttuivat matkan varrella kerran jos toisenkin, mutta lopputulos on omasta mielestäni upea. Kasasimme aitaelementit maassa valmiiksi ja kiinnitimme ne kokonaisina terassiin.

DIY-pyyhekoukut

Tein harjanvarsista pyyhekoukkuja, jotka maalasin samalla Tikkurilan mustalla Unica akvalla, jolla maalasin myös kuormalavapöydän. Valitsin valkoisen sijasta mustan maalin, sillä halusin pyyhekoukkujen erottuvan aidasta. Pyyhkeet kuivuvat sopivasti tuulen heilutellessa niitä samalla kun altaassa uidaan ja välillä kydään sisällä suihkussa tai saunassa.

Terassin sisustusta

Maalasin Unica akvalla myös kaapelikelan, joka on välillä ollut sisällä pöytänä, välillä terassin pöytänä. Kela toimittaa pöydän virkaa myös uima-altaan terasilla. Ostin myös kauan haaveilemani Kekkilän jalallisen viljelylaatikon, joka löysi myös paikan terassilta. Nostin maljaköynnöksen laatikkoon, jossa se saa kiipeillä verkkoa pitkin.

Aidalle ripustin pallovalot tuomaan tunnelmavaloa pimenevään syksyyn. Aidalla on korkeutta n. 180 cm.

Paljon on uima-altaan ympäristö tänä kesänä muuttunut. Alla olevassa kuvassa lähtötilanne on tältä kesältä. Terassi ja uima-altaan ympärys on öljytty jo aikaisemmin Tikkurilan kelonharmaalla valtilla.

Alkuperäiseen kirjoitukseen pääset tästä.

Kirjoittajana K-raudan elokuun vierasbloggaaja; Koti Aurorassa-blogin Johanna.

Haluatko sinäkin olla K-raudan kuukauden vierasbloggaaja? Lue lisää täältä.

Saatat tarvita näitä

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}

Lisää Johannan kirjoituksia

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}

Katso muut DIY-ohjeet

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}