Repsottavat kulmat kuntoon

Repsottavat kulmat kuntoon

Repsottavat kulmat siisteiksi! Lue alta Retromoderni-blogin Suvin ohjeet kodin kulmien kunnostamiseen listoilla. Toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

Sisätöissä pysytellään tälläkin viikolla K-raudan vierasbloggauspostauksessa. Talomme sisäseinät ovat kipsilevyä ja kulmat vahvistettiin rakennusvaiheessa metallinauhoilla. Muutettuamme taloon (noin viisi vuotta sitten) muutama jalkalista jäi asentamatta, ja kuinka ollakaan ne ovat edelleen asentamatta. Vuosien varrella kulmat ovat saaneet osumaa esim. imurista ja kulmat ovat alkaneet repsottamaan niistä kohdista, mistä jalkalistat vielä puuttuvat.

Nyt kolhuja saaneet kulmat korjattiin muovisilla kulmalistoilla, jotka kiinnitettiin kontaktiliimalla. Yhden listan kiinnitykseen kului muutama minuutti ja operaatio toistettiin noin kymmenen kertaa ennen kuin kaikki korjausta vaativat kulmat oli käyty läpi. Käytännössä kulmalistan kiinnitys tehtiin näin:

  1. seinä ja lista puhdistettiin liasta ja pölystä
  2. lista katkaistiin haluttuun mittaan
  3. listan sisäpinnalle keskelle levitettiin liimaa - reilusti muttei liikaa
  4. lista painettiin kiinni kulmaan ja teipattiin maalarinteipillä kiinni
  5. teippi poistettiin, kun liima oli kunnolla kuivunut

Kulmat ovat nyt siistimmät ja kestävämmät. Ainakaan tässä kohtaa kulmalistoja ei haluttu laittaa kattoon asti, vaan mitoitimme listan keittiön saarekkeen "ikkuna-aukon" mukaisesti. 

Alkuperäiseen kirjoitukseen pääset tästä.

Kirjoittajana K-raudan marraskuun vierasbloggaaja; Retromoderni-blogin Suvi.

Haluatko sinäkin olla K-raudan kuukauden vierasbloggaaja? Lue lisää täältä.

Retromoderni-blogin Suvin kirjoitukset

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}