Ruokahuoneen pintaremontti

Ruokahuoneen pintaremontti

Romanttinen tyyli selkeämmäksi! Katso alta Saa kurkistaa -blogin Mintun kirjoitus ruokahuoneen pintaremontista. Toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

Työhuoneen jälkeen myös ruokahuone sai kokea ilmeen kohennuksen ja romanttinen tyyli vaihtui tässäkin huoneessa selkeämpään. Aloitin remontin poistamalla päätyseinällä aikasemmin olleen kukkatapetin. Ruokahuoneen uudeksi tapetiksi valikoitui Eco:n White Light-mallistosta löytyvä Jewel (1714). Tapetti on siitä hauska, että sen kaunis itämäinen kuvio näkyy vain valon osuessa siihen, muuten tapetti näyttää ihan vain puhtaan valkoiselta.

Vaikka Eco:N White Light-mallisto on kokonaan valkoinen, on jokaisessa tapetissa kuitenkin sitä jotain, mikä saa tapetin heräämään henkiin. Tapeteista löytyy mm. metallinhohtoa ja kimallusta. White Light on minusta loistava tapettisarja varsinkin heille, ketkä pelkäävät kyllästyvänsä nopeasti tapetin kuviointiin tai väreihin. Koska tapetin kuvio on metallinhohtoinen, sen sävy elää ympärillä olevan valaistuksen mukaan, mikä takia tapetti ei ole kovinkaan hallitseva. Se ei siis sen ihmeemmin rajoita muiden värien käyttöä tai aseta kovin tarkkoja raameja muulle sisustukselle. Hyvä ajaton valinta siis.

Ruokahuoneen valkoinen lipasto tuntui myös liian romanttiselta, enkä halunnut sen "hukkuvan" valkoista seinää vasten, joten maalasin sen tummanharmaalla. Lähes musta sävy on Tikkurilan Deco Grey värikartan sävy 1949. Maalina käytin himmeää Helmi kalustemaalia. Uusi väri on kaunis ja se toi lipastolle mukavasti lisää ilmettä ja ryhtiä. Mietin vielä vetimien vaihtamista. Voisin vaihtaa ne vaikka näihin Cellon kuppivetimiin.

Huoneen sivuseinät maalasin samalla harmaalla sävyllä mitä meiltä löytyy olohuoneen päätyseinästä. Sävy on Deco Grey-värikartan sävy 1966 sekoitettuna täyshimmeään Harmony Sisustusmaaliin. Olohuone ja ruokahuone ovat peräkkäiset huoneet ja niiden välinen seinä on avattu, joten on kiva että huoneet sopivat nyt paremmin yhteen. Huoneen sisustus on vielä vähän työn alla, mutta eiköhän siitä ihan hyvä rakennu.

Katso kaikki K-raudan tapetit >>

Alkuperäiseen kirjoitukseen pääset tästä.

Haluatko sinäkin olla K-raudan kuukauden vierasbloggaaja? Lue lisää täältä.

Lue myös muut Mintun kirjoitukset

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}