Työhuoneen pintaremontti

Työhuoneen pintaremontti

Tavoitteena miehisempi työhuone! Katso alta Saa kurkistaa -blogin Mintun kirjoitus työhuoneen pintaremontista. Toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

Täällä on hihat heiluneet ja maalisuti viuhunut, sillä tässä kuussa on  tarkoitus toteuttaa pintaremontti kolmeen eri huoneeseen. Tämä kuukausi tulee siis olemaan blogissa hyvin remonttipainotteinen. Ensimmäinen pintaremontti on nyt ohitse ja tänään pääsettekin kurkistamaan ensimmäiseen huoneeseen.

Aloitimme asunnon remontoinnin työhuoneesta neljä vuotta sitten jolloin ostimme nykyisen asuntomme. Oma sisustusmaku on muuttunut tässä matkan varrella aika paljon ja olinkin haaveillut työhuoneen uudistamista jo pidemmän aikaa. Tähän pieneen pintaremonttiin tarjoutui loistava mahdollisuus nyt kun pääsin tekemään yhteistyötä K-raudan kanssa.

Miehisempi työhuone tavoitteena

Mies viettää meistä eniten aikaa työhuoneessa, joten pintaremontin tavoitteena oli tehdä huoneesta miehisempi ja ennen kaikkea muihin asunnon pintoihin ja sisustukseen paremmin sopiva. Kerroinkin edellisessä postauksessa, että aloitan remontin suunnittelemisen usein niin, että läden hakemaan inspiraatiota sisustuskuvista. Työhuoneen pintaremonttia suunnitellessani nappasin ideoita kolmesta eri kuvasta. Kuvat pääset näkemään tästä.

Mies viettää meistä eniten aikaa työhuoneessa, joten pintaremontin tavoitteena oli tehdä huoneesta miehisempi.

 

Aloitin huoneen remontin poistamalla seinistä tapetit. Huoneen kolmella seinällä oli valkoista valossa kimaltelevaa tapettia ja ikkunaseinällä oli aikaisemmin sininen tapetti valkoisella lehtikuviolla. Varsinkin kimalteleva tapetti oli alkanut kyllästyttämään ja se oli niin pehmeää materiaalia, että pinta oli ottanut jo aika monta osumaa. Kun ostimme asunnon, poistimme silloiset tapetit ja tapetoimme seinät uudelleen, sillä tapettien alta paljastuneet seinäpinnat olivat ihan täynnä reikkiä ja kaikenlaisia kuoppia. Olin silloin viimeisilläni raskaana ja meillä oli kuitenkin koko asunnon remontti vielä edessä, joten halusimme päästä seinät tapetoimalla vähän helpommalla ja säästää aikaa.

Nyt päätin että seiniä ei enää tapetoida, vaan ne maalataan vaikka tiesin millainen tasoitustyö minua tapettien alla odottaa. Minulla meni purkillinen tasoitetta työhuoneen seiniin ja kyseessä ei siis ole mikään kovin iso huone. Tapettien poistamiseen käytin päivän, seinien tasoittamiseen meni aikaa pari päivää ja maalaamiseen käytin muutaman päivän. Maalasin kaikki seinät kolmeen kertaan, jotta sain maalipinnasta riittävän tasaisen värisen. Remontti kesti noin viikon verran ja remontoin huonetta aina kun muilta hommilta ehdin.

Työhuone on suorakaiteen muotoinen ja aika kapea. Huone on 180 cm leveä ja pituutta huoneella on 350 cm. Se on alunperin toiminut vaatehuone/varasto käytössä. Päätin kokeilla huoneen seinään tummaa sävyä, sillä halusin yrittää luoda optisen harhan leveämmästä huoneesta. Maalasin myös toisen pitkistä seinistä tummemmalla, jotta saisin seinän painumaan ikäänkuin "syvemmälle" ja näin huoneen näyttämään isommalta.

Päätin kokeilla huoneen seinään tummaa sävyä, sillä halusin yrittää luoda optisen harhan leveämmästä huoneesta.Seinien väri on valittu Ikeasta ostamiemme harmaiden BOTKYRKA-seinähyllyjen mukaan. Suunnistimme Ikeasta suoraan K-rautaan ja vertailin siellä K-raudan parkkipaikalla värilastuja auton takakontissa olleisiin hyllyihin, sillä halusin seiniin mahdollisimman saman sävyn. Tumman harmaa sävy on Tikkurila Harmony sisustusmaalin Deco Grey värikartan sävy 1948.

Mies asensi keskiviikkoiltana hyllyt seinään minkä jälkeen pääsin asettelemaan hyllyille esineitä. Kirpputorilta löytämämme vanha kello pääsi aitiopaikalle hyllylle ja muut esineet löysivät tiensä sen ympärille. Hyllyiltä löytyy mm. By Lassenin Kubus-kynttelikkö ja Iittalan Nappula kynttilänjalat. Hay:n puinen käsi oli myös pakko asetella hyllylle. Korkkikannelliset valkoiset laatikot on ostettu Ikeasta. :)

Alkuperäiseen kirjoitukseen pääset tästä.

Haluatko sinäkin olla K-raudan kuukauden vierasbloggaaja? Lue lisää täältä.

Lue myös muut Mintun kirjoitukset

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}