Näin Pentti sai apua energiatehokkuusasioihin

Näin Pentti sai apua energiatehokkuusasioihin

Lue Pentin tarina kokonaisvaltaisesta energiaremontista, joka onnistui K-raudan Energiaosaajan avulla.

Halusin pudottaa ilmalämmityksellä lämpiävän kotini energiakustannuksia. Astelin K-rautaan kysymään suodatinmattoa ilmanvaihtojärjestelmääni. Samalla reissulla kiinnostuin suuremmasta energiaremontista, jolla saisin lämmityskustannukset kunnolla alas.


Heti ensimmäiseksi K-raudan kaveri tuli käymään paikan päällä ja teki tarkat suunnitelmat. Sain tarkan käsityksen projektin kokonaisuudesta. Myyjä kävi vielä lämpökameran kanssa läpi ikkunat ja ovet ja tarkisti mahdolliset lämpövuodot. K-raudan asentajat korjasivat autotallin oven sekä uusivat ilmastoinnin ja sisäovet. Suhteellisen pienellä ja nopealla remontilla kotini koki melkoisen päivityksen 80-luvulta tähän päivään.

Vaikka satsaus oli suuri, päätöstä ei ole tarvinnut katua.


Nälkä kasvoi syödessä ja kivikautinen ilmalämmitys vaivasi edelleen. Päätin siirtyä maalämpöön. Päätöstä helpottivat hyvät kokemukset K-raudan ammattilaisista. Eivätkä he pettäneet tälläkään kertaa, kun asensivat maalämpöpumpun. Homma toimi ajallaan ja budjetti piti.


Vaikka satsaus oli suuri, päätöstä ei ole tarvinnut katua. Aiemmin sähkönkulutus oli 26 000 kWh vuodessa.
Nyt se on 12 000 kWh. Vuotuinen säästö sähkölaskussa on 1500 €. Harmittaa ainoastaan se, etten ollut tajunnut teettää remonttia aiemmin.