Puutarhan hyödyntäminen juhlakäyttöön

Kaunis puutarha kutsuu viettämään aikaa. Puutarha on oivallinen paikkaa saada lisätilaa juhlakäyttöön ja toimii parhaimmillaan myös tapahtumien keskipisteenä. Ota ilo irti pihastasi ja järjestä ystävillesi ikimuistoiset puutarhajuhlat!

Onnistuneiden puutarhajuhlien salaisuus on riittävän huolellinen suunnittelu. Ota seuraavat asiat huomioon, mikäli ajatuksenasi on juhlien järjestäminen täysin ulkotiloissa:

  • Suhteuta vieraiden määrä pihan kokoon ja tarjolla oleviin istumapaikkoihin.
  • Mieti mahdolliset ruokatarjottavat niin, että ne kestävät olla ulkona tarjoilun ja ruokailun ajan.
  • Korista tarjoilupöytää oman pihan tarjonnalla.
  • Leikkimielinen ohjelma helpottaa toisilleen tuntemattomien vieraiden tutustumista ja keventää tunnelmaa.


Isommalle pihalle tai terassille kelpaa kutsua runsaampikin määrä vieraita, mutta mahdollisten istumapaikkojen määrä on syytä huomioida vierasmäärää arvioidessa. Ruokatarjottaviksi soveltuvat etenkin grillatut herkut, sillä maukkauden lisäksi ne valmistuvat rennosti ja näppärästi seurustelun lomassa.

Vehreä puutarha toimii itsessään jo näyttävänä ympäristönä, mutta luontoteemaa voi hyödyntää myös esimerkiksi kattauksen koristelussa. Käytä hyväksesi puutarhasi mahdollisia istutuksia ja korista tarjoilupöytää kukkakimpuilla.  Jos juhlien vieraat ovat ennestään toisille tuttuja, riittää ohjelmaksi rento seurustelu. Sekalaisen vierasryhmän toisilleen tutuksi tekemistä helpottavat pienissä joukkueissa toteutettavat leikkimieliset kilpailut tai pihapelit, jotka keventävät tunnelmaa.

Katso myös: Vinkkejä puutarhakalusteiden huoltoon!