Siirry sisältöön

Ole hyvä ja valitse kauppa nähdäksesi tuotteen hinnan.

Kaikki kaupat >>
Vertailu on tyhjä
Muistilistasi on tyhjä

Ei kannata jäädä odottamaan, että muurahaisongelma katoaisi itsestään. Pystyt ennaltaehkäisemään muurahaisongelmat ja reagoimaan nopeasti muurahaisten vallatessa ei-toivottuja paikkoja kotonasi tai pihalla. Tässä sinulle tietopaketti eri muurahaislajeista, miten pidät muurahaiset kurissa kotona ja pihallasi. 
 

Sokerimuurahaiset

Muurahaisten yleisin laji on pieni, noin 4-5 mm pitkä ja väriltään musta sokerimuurahainen.  Sen pesä voi olla sisällä talossa, seinässä tai perustuksissa. Pihalla pesä voi olla laattojen alla, kukkapenkissä tai vastaavassa paikassa. Kevättalvella lumien sulamisen jälkeen ne tunkeutuvat sisälle ravintoa etsimään. Kesällä vierailut vähenevät, koska ravintoa on yleensä ulkona riittävästi.

Sisällä sokerimuurahaiset aiheuttavat haittaa olemassaolollaan keittiössä tiskipöydällä ja ruokakaapissa. Ulkona ne nostavat hiekkaa laattojen päälle ja kaivavat reikiä ja käytäviä kukkapenkkeihin ja syötävien kasvien kasvualustoille. Pesien esiintyminen kasvimaalla kuivattaa kasvien juuria. Sokerimuurahaiset saattavat myös purra poikki kasvien kevätsilmuja saadakseen nesteitä.

Torjunta:
Kätevä apu sokerimuurahaisten  torjuntaan  sisätiloissa tai rakennusten välittömässä läheisyydessä on käyttövalmis
Cooper muurahaisrasia.  Sijoita Cooper muurahaisrasiat muurahaisten olinpaikoille ja kulkureiteille. Ulkona sokerimuurahaisten pesät etsitään ja muurahaiset ja niiden kulkutiet käsitellään Cooper muurahaisgeelillä.

 

Kekomuurahaiset

Kekomuurahaiset  kulkevat pitkin pihaa, hoitavat kirvoja ja syövät niin tuho- kuin hyötyhyönteisiä. Joskus kekomuurahaisten keko sijaitsee lähellä pihapiiriä, ja ne vaeltavat piha-alueilla runsaslukuisina haitaten ihmisten ja lemmikkien oleilua pihapiirissä. Syvällä metsän siimeksessä oleva pesä ei aiheuta haittaa.

 

Hevosmuurahainen

 

Hevosmuurahainen  on suurin muurahainen maassamme. Pituudeltaan se on noin 6-15 mm ja väriltään musta. Pesät ovat rakennuksessa tavallisesti lähellä maan pintaa olevissa rakenteissa, mutta myös lattioissa, välipohjissa ja parvekkeissa. Vioitus rajoittuu yleensä korkeintaan pariin hirsimetriin. Hevosmuurahaiset asustavat tavallisesti elävän tai kuolleen havupuun sisällä ja kaivavat sinne käytäviä. Ne eivät syö puuta, vaan hakevat kekomuurahaisen tavoin ravintonsa luonnosta rakennuksen ulkopuolelta. Hevosmuurahaiset heikentävät puurakenteiden kestävyyttä kaivamalla pesäkoloja puurakenteisiin ja haittaavat läsnäolollaan.

Torjunta:
Pesä paikallistetaan koputtamalla tai kuuntelemalla muurahaisten aiheuttamaa rapinaa. Seurataan muurahaisten parveilua. Pesän kohdalle porataan pieniä reikiä ja niihin sumutetaan Cooper aerosolia.  Venttiiliin voidaan liittää erityinen sumutuspilli, jolla aine saadaan tunkeutumaan syvälle pesään. Torjunnassa voidaan käyttää apuna myös Cooper muurahaisgeeliä,  jota annostellaan muurahaisten kulkureiteille.


Faaraomuurahainen

 

Lämpimistä maista kotoisin oleva faaraomuurahainen esiintyy asunnoissa, sairaaloissa, muissa laitoksissa ja leipomoissa. Se on keltainen 2 mm pitkä muurahainen, jonka pesät sijaitsevat seinän raoissa ja täytteissä, yleensä lämpölähteen vieressä. Se aiheuttaa haittaa esiintymällä ravintoaineissa, koska sille kelpaavat ravinnoksi miltei kaikki eläin- ja kasvituotteet. Sairaaloissa se levittää tarttuvia tauteja.

Torjunta:
Pesät etsitään. Muurahaiset ja niiden kulkutiet käsitellään Cooper muurahaisgeelillä.