Tuotetesti: Akkujiirisaha Makita DLS111Z ja akut latauslaitteella

Tuotetesti: Akkujiirisaha Makita DLS111Z ja akut latauslaitteella

Rakennusalan ammattilainen testasi työkohteessa Makitan akkujiirisahan mallia DLS111Z akkupaketin kera. Katso testin tulokset!

Makitan akkujiirisahan teho yllätti

Laite ei jää johtokoneiden varjoon. Terä puri erinomaisesti myös järeisiin runkotolppiin, raskaammallakin kädellä ei vääntö loppunut kesken, kuten joissain johtokoneissa on tapana.

Vähänkin pidempiaikaiseen käyttöön kannattaa ostaa 4 kpl akkuja, jotta käytön aikana voi olla 2 akkua laturissa. Sahausjälki on erinomainen, koska sahanterän kierrosnopeus on niin suuri. Ei revi, vaikka kyseessä olisi vähän tarkempikin listoitus. Listoituksessa apua tuo myös 60 asteen kulmaan kääntyvä alusta.

Sahassa on erinomaiset ohjaukset purunpoistolle ja näin ollen koneen kanssa pystyy käyttämään tehottomampaakin imuria. Laserin sijaintia saa helposti sädettyä, joten laserin voi asettaa kummalle puolelle terää tahansa. Kone toimi täydellä teholla aivan akkujen loppumiseen asti eli terän pyöriminen loppu kuin seinään! Yhdellä akkuparilla (5ah) voimaa riitti koko päivä sahauksiin noin 120-150 sahausta. Päivän aikana sahattiin kaikkea aina hienoista listoista märkään 250 mm runkotolppaan asti.

Johtopäätökset Makitan DLS111ZU akkujiirisahasta

Uskallan suositella konetta kaikille, jotka harkitsevat jiirisirkkelin ostamista, erityisesti jos omistaa jo valmiiksi Makitan akkuja. Tällöin riittää pelkän rungon ostaminen. Ainoa negatiivinen asia on koneen iso koko ja paino, kuitenkin tarvittaessa yksinkin pystyy konetta nostelemaan ja liikuttelemaan. Toisaalta iso koko ja paino tekevät työskentelystä isojen sahausten kanssa turvallisempaa.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0