Akkukonesarjaa testattiin kolme viikkoa työmaalla

Kaikki konesarjan tuotteet käytiin läpi, katso testaajien kommentit!

Osta akkukonesarja omaksi

Tuotetesti: Akkukonesarja Dewalt DCK421P3T testissä toimistotyömaalla

"Kohteena oli Vianorin uuden toimipisteen muutostyöt, jossa toimin pääurakoitsijan työnjohtajana. Koneita on käyttänyt kymmenkunta eri ihmistä ja tässä selkeimmät huomiot, joita itselläni on tullut vastaan tai olen heiltä kuullut:"


Akkukonesarja ulkoisesti

Dewaltin TSTAK-laatikot ovat akkukonevalmistajien parhaimmistoa. Kestäviä ja tukevia. Metalliset lukot toimivia sekä pinoaminen ja toisiinsa kiinnittäminen on nopeaa sekä helppoa. Laatikoissa käytetty pehmeä muoviseos ei tuota ongelmia myöskään kovalla pakkasella (alle -20c) jolloin kilpailijoiden laatikot halkelevat ja murtuvat. Kaikki testatut koneet ovat tukevia ja laadukkaan oloisia. Tärkeimmät osat on valmistettu metallista, joten uskon koneiden kestävän kovaakin käyttöä. Myös muovipinnat vaikuttivat helppohoitoisilta ja ainakin nyt kolmen viikon käytön jäljiltä koneet ovat ulkoisesti vielä kuin uusia. Otin laukuista "sisusteet" pois, jolloin kaikki koneet mahtuvat yhteen laatikkoon, akut sekä laturi toiseen ja kolmanteen laatikkoon sain terät, kärkisarjat yms. tarvikkeet. Laatikoille on saatavilla myös renkailla oleva "toughsystem"-kärry, jolla kokonaisuuden kuljettelu onnistuu ilman kantamista.

Havainnot akuista

Paketissa toimitetut viiden amppeerin akut olivat riittäviä ja latauksen nopeudesta johtuen, tilannetta, jossa yhdessäkään akussa ei olisi ollut virtaa, ei tullut vastaan. Useammalle käyttäjälle suosittelen kuitenkin lisäakkujen hankintaa.

Akkuporakone DCD791 – mukana tehokas valo

Akkuporakoneella porattiin pääasiallisesti reikiä teräksisiin UPE-palkkeihin sekä 12 mm paksuihin kannakerautoihin. Kun oikeat terät oli löydetty, ei koneelle tuottanut mitään vaikeuksia edes halkaisijaltaan 25 mm reikien poraus vaikka valmistajan suositus metallille onkin "vain" 13 mm. Reikiä porattiin putkeen toistakymmentä, jonka aikana akkuja kului 2 kpl mutta itse koneessa ei ilmennyt ongelmia ylikuumenemisen tai istukan suhteen. Iso plussa täytyy antaa myös tehokkaasta koneen jalkaan sijoitetusta valosta, jonka ansiosta työskentely onnistuu myös hämärässä eikä oma käsi ole valon tiellä, kuten monissa muissa koneissa.

Akkupuukkosaha DCS367 – paras löytö

Puukkosaha oli tämän paketin ehdottomasti paras "löytö". Työmaalla oli käytössä myös kahden kilpailijan akkukäyttöiset sahat sekä Dewaltin 230V puukkosaha, mutta tämän saavuttua muut jäivät syrjään. Kompakti koko, tehokas isku ja mahdollisuus kiinnittää terä neljällä eri tavalla tekivät tästä voittajan. Työmaalla, jossa rälläköinti ja kaikki kipinöivä työ vaativat tulityöluvan/erityisen tulityön tekemispaikan kaikkine papereineen ja valvontoineen, osattiin arvostaa sahaa jolla M24-kierretankojen sekä sinkittyjen aitaelementtien katkaisu hoitui nopeasti ja kipinättömästi.

Akkupyörösaha DCS570 – tukeva ja laadukkaan oloinen:

Kilpailijoihin verrattuna myös hieman raskaampi, mutta vastaavasti sahan vakaus ja siten leikkuujälki olivat myös siistimpiä. Leikkuujälki oli riittävän siistiä kalustelevyjen leikkaukseen ja tehon puolesta myös painekyllästetyn 48x198 puun halkaisu onnistui. Testin vuoksi sahalla tehtiin myös yli jääneistä 48x198 lankuista polttopuita ja käsivaralla sahattuna 70 katkaisun jälkeen, akun varauksesta oli yhä yli 50 % jäljellä (2/3 palkkia). Myöskään tämän sahan kohdalla ei tullut ongelmia ylikuumenemisen kanssa.

Akkupistosaha DSC331 – hyvä pölynpoisto:

Pistosaha oli laatutuntumaltaan samaa luokkaa muiden tuotteiden kanssa. Tukevan ja laadukkaan oloinen ja kiitosta täytyy antaa etenkin hyvästä pölynpoistosta, jolloin puru ei jää sotkemaan leikkuuviivaa. Pistosahalla tehtiin aukotuksia 40 mm paksuun laminaattitasoon eikä näissä ollut havaittavissa mitään ongelmaa.

Yhteenveto Dewaltin akkukonepaketista:

Meillä on työmaalla käytössä yli kaksikymmentä eri valmistajien akkukonetta, joten vertailu niihin oli helppoa. Sanoisin, että Dewaltin konesarja voittaa tukevuudessaan muut laitteet. Etenkin akkupuukkosaha oli positiivinen yllätys, sillä sen leikkausteho oli parempi kuin Dewaltin valovirtakäyttöisen mallin sen ollessa kuitenkin kevyempi ja johdottomuuden vuoksi huomattavasti kätevämpi esimerkiksi katonrajassa tapahtuvaan työskentelyyn. Dewaltin koneista löytyi myös kiinnityspaikat sekä ripustuslenkit, joten niiden kanssa työskentely myös nostimilla oli mielekästä.

Kevyeen kalustus yms. työhön löytyy sirompia ja siten soveliaampia koneita, mutta raskaampaan runkotyöhön ja etenkin metallien katkaisuun sekä kiinnittämiseen Dewaltit olivat loistavia. Minulta löytyy myös valmiiksi Dewaltin 54V akkukäyttöinen jiirisaha ja sen 54V akut ovat myös yhteensopivia näiden koneiden kanssa, jolloin ne toimivat 18 voltilla ja antavat 6Ah -kapasiteetin.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0