Tuotetesti: Akkukonesarja DEWALT DCK551P3T XR 3X5,0AH + 2 TSTAK-LAUKKUA

Tuotetesti: Akkukonesarja DEWALT DCK551P3T XR 3X5,0AH + 2 TSTAK-LAUKKUA

Rakennusalan ammattilainen testasi DEWALT-akkukonesarjan työmaalla. Katso, mitä mieltä testaaja oli setistä.

Dewaltin akkukonesarjan koneet ammatti- ja harrastekäyttöön

Pääsin testaamaan DEWALT-akkukonesarjaa, johon kuuluu: akkuiskuporakone, akkuiskuväännin, led-valaisin, akkupyörösaha ja akkupistosaha. Setti sisältää myös kolme 5,0 Ah:n akkua, laturin ja kaksi laukkua työkaluille. Edellä mainittu setti pääsi testattavaksi väliseinätöihin. Minulla ei ollut DEWALTin työkaluista juurikaan aikaisempaa kokemusta, mutta työkalut olivat erittäin positiivinen yllätys.

Dewaltin akkuruuvinväännin työmaalla

Ruuvivääntimissä riitti hyvin akkuteho koko päiväksi. Ne olivat miellyttäviä käyttää ja niissä oli hyvät säätömahdollisuudet. Molemmat vääntimet olivat mukavan kompakteja ja kevyitä käytössä. Pimeisiin aamuihin valoa toi DEWALTin led-valaisin, jossa on kaksi eri kirkkausvaihtoehtoa. Valaisimen saa säädettyä moneen eri asentoon ja tarvittaessa myös ripustettua roikkumaan valaisimesta löytyvästä koukusta. Led-valaisimessa akku kesti useamman työpäivän noin neljän tunnin käytöllä per päivä. Valaisinta on tullut käytettyä vain kirkkaammalla asetuksella, joten himmeämmällä asetuksella akun kesto on vieläkin pidempi.

Akkujen kesto verrattavissa muihin vastaaviin

Meillä on käytössä Makitan 5.0Ah, 18v akut pääosin, DEWALTin akkukesto ja -teho on täysin verrattavissa niihin. Hiltin nauharuuvaimissa, joita käytämme on 3.0Ah, 21.6v -akut ja ne kestävät työpäivän ajan lähes yhtäjaksoisessa ruuvaamisessa. DEWALTin ruuvivääntimissä taas akku riitti helposti päiväksi ja virtaa jäi vielä ylikin. Käsisirkkelillä paljon leikatessa akku riittää noin 4-6 tunniksi. Kuviosahalla sama juttu. Vähän riippuu, mitä leikataan. 

Dewaltin akkupyörösaha ja pistosaha työmaalla testissä

Pistosahaa tuli käytettyä kipsilevyjen- ja kertopuun leikkaamiseen. Leikkaaminen kävi vaivattomasti. Pistosaha sopii hyvin käteen ja on helppo käyttää. Ainut miinus on annettava valon puuttumisesta. Pyörösaha ajaa asiansa, kuten kuuluukin. Terä uppoaa puuhun hyvin, ja leikkausjälki on siistiä. Aikaisemmin käyttämäni pyörösahat ovat olleen hieman pienikokoisempia, niihin verrattuna DEWALT oli hieman 'kömpelömpi'. Kaikin puolin hyvä ja monipuolinen setti, joka pärjää helposti ammatti- sekä harrastekäytössä.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 3 Ei 1