Tuotetesti: Akkumonitoimikone Fein AFSC 18QSL puusarjalla

Tuotetesti: Akkumonitoimikone Fein AFSC 18QSL puusarjalla

Akkumonitoimikone Fein AFSC 18QSL pääsi ammattilaisen käsissä testiin. Katso testin tulokset!

Testaaja: Erkki Julkunen, ERK Interiors Oy

Kiitoksia mahdollisuudesta päästä testaamaan uutta Fein monitoimikonetta. Testaus on ollut meille erityisen mieluisaa, koska työmme remontti- ja puutyöalan yrityksenä on hyvin monipuolista ja tarvitsemme työkoneita kiperienkin tilanteiden hoitamiseen niin verstasoloissa kuin työmaillammekin.

Saimme hyvän vertailukohdan testatessamme uutta Fein monitoimikonetta, sillä olemme menneinä vuosina käyttäneet Feinin aikaisempaa verkkovirtakäyttöistä mallia, sekä Boschin vastaavaan työhön valmistettua konetta. Näillä koneilla on jatkuvasti käyttöä työssämme. Mielestämme jokaisella asentajalla tulisi kuulua tämä laite vakiokonekantaan, kuten akkupora, puukkosaha ja vatupassikin…

Käyttötarpeita kyseiselle koneelle meidän ei enää tarvitse keksiä. Tietyt vakiintuneet työt teemme aina kyseisellä koneella. Toki uusia käyttötapoja ja kohteita tulee aina vastaan ja myöskin hyviä käyttövinkkejä kuuntelemme mielellämme.

Käyttökohteet:

Verstastyössä käytämme kyseisen koneen kolmiohiomapäätä sisäkulmien hiomiseen puuvalmiissa tuotteissa. Laite on lyömätön maalaamoomme maalattavaksi ja entisöitäväksi tulleiden esineiden vanhojen maali- ja kittipintojen puhdistamisessa sisäkulmista ja esimerkiksi peiliovien puhdistuksessa.

Erilaisia sahanteriä, sekä pyöreitä, että suorapäisiä käytämme runsaasti monenlaisiin töihin:

  • Ovien vaihtojen yhteydessä vanhojen listojen katkaisuun paikan päällä listoja irrottamatta; Vanhoissa taloissa monesti lattia- ja oven kehyslistat ovat jiiraamalla asennettuja toisiinsa, joten lattialistan katkaisu on ainoa tapa saada uusi ovi listoineen paikalle vaihtamatta myös kaikkia jalkalistoja.
  • Ovien karmeja joudutaan usein lyhentämään uuden lattiamateriaalin asentamiseksi karmin alle, tällöin pyöreä sahanterä on vertaansa vailla.
  • Sähkökupit ovat useasti varsinkin laatoitettavissa kohteissa liian pinnassa, koska sähkökuppeja asennettaessa ei ole tiedossa laatan paksuus. Pintaan jäänyt kuppi on helppo madaltaa tylppäpäisellä sahanterällä. Sama tilanne on useimmiten katosta tulevilla ilmastointiputkilla.

Timanttikolmioterää ja timanttireunaterää tarvitsemme laattatöissä:

  • Usein työssämme tulee myös eteen tilanteita, jossa joko seinä- tai lattialaatta pitää irrottaa valmiista pinnasta ja vaihtaa uuteen. Useimmiten laatan alla on vesieriste, jonka on säilyttävä vaihtotyössä ehjänä. Laatan vaihdossa käytämme laatan saumojen aukaisussa timanttireunaista laikkaa. Tämän jälkeen murskaamme laatan ja puhdistamme poistetun laatan alustan kiinnityslaastista ja mahdollisista laatan jäänteistä kolmion muotoisella timanttilaikalla vesieristeeseen asti.

Huomiot ja käyttökokemus: 

Uusi Fein monkitoimikone teki vaikutuksen jo ensikättelyssä. Tukeva laukku kahvoineen vakuutti odotettavissa olevasta laadusta. Laukku osoittautui koekäytössämme erittäin tukevaksi ja myös helposti uudelleen pakattavaksi käytön jälkeen. Laukussa oli myös ilahduttavasti tilaa terille.

Yleinen hyvä laatuvaikutelma ei ollut yllätys, koska merkki on meille entuudestaan tuttu paitsi monitoimikoneena, myös käytössämme olevan Fein peltinakertajan muodossa. Kouratuntumassa on siis paljon tuttua.

Se, että uusi laite on akkukäyttöinen, helpottaa ja nopeuttaa työkalun käyttöä huomattavasti varsinkin työmaaolosuhteissa. Ilahduttavaa on myös viimevuosien akkujen huima kehitys. Tehot ovat verkkovirtalaitteiden tasolla ja akkujen kesto ja lataus ovat hyvin balanssissa laitteiden käytön kanssa.

Kuitenkin kaikkein kirkkaimmaksi timantiksi laitteen yksityiskohdista haluaisimme nostaa terän kiinnityksen! Tämä uudistus entisiin kokemuksiimme sai kaikkien testaajiemme varauksettomat hurraahuudot. Pikalukitus on todella kätevä ja nopea. Terän kiinnitykseen ei enää tarvita erillistä työkalua ja terä pysyy kireänä koko työskentelyn ajan.

Olemme erittäin tyytyväisiä kaikkeen kokemaamme ja uskallamme suositella Fein monitoimikonetta hyvänä investointina kaikille alan ammattilaisille ja hifisteleville harrastajille. 

Osta tuote omaksi:

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0