Bosch GLL 3-80 C linjalaser taidehommissa

Mediataiteilija, taidealan yrityksen Kunstventures Oy:n toinen perustajista Pasi Rauhala testasi Boschin linjalaserin muun muassa mediataiteen installaatioissa.

Osta linjalaser omaksi

Tuotetesti: Bosch GLL 3-80 C linjalaser

"Bosch GLL 3-80 C linjalaser on ollut oiva peli viimeiset pari viikkoa mitä olen sitä päässyt testailemaan ja käyttämään." Katso koko testiraportti ja mielipide vihreästä laserista.

Taustatietoa testaajasta:

Vuosien aikana olen oppinut arvostamaan laatua, luotettavuutta ja käytännöllisyyttä. Enimmäkseen käytämme Festoolin työkaluja, mutta pakeista löytyy myös Boschin ja Makitan tuotteita aika tasaisesti. Taiteen installoinnissa pääsee käyttämään monipuolisesti eri laitteita porasta sahoihin ja hiomakoneisiin. Pienellä verstaallamme erilaiset näyttelyrakenteet valmistuu usein etukäteen isompien työkalujen avulla joutuisammin.

Kokemuksia laitteesta:

Parin viikon testirupeama Boschin uuden linjalaserin kanssa piti sisällään enimmäkseen mediataiteen installointeja sisä- ja ulkotiloihin eri puolella Suomea sekä oman asunnon remonttia. Olen käyttänyt pari vuotta laserin rinnakkaismallia GLL 3-80 P, jossa on perinteinen punainen laservalo. Täytyy sanoa, että tämä uusi vihreä laser yllätti varsinkin valoisemmissa olosuhteissa ja tehokkaiden projisointien kanssa. Erotuskyky taustastaan oli parempi, jonka ansiosta käyttömahdollisuudet ovat laajemmat. Käytettäessä erillistä vastaanotinta laser toimi helposti jopa täydessä päivänvalossa.

Punaiseen veljeensä verrattuna tässä mallissa on mukana myös akku. Sen etu paristoihin verrattuna on pidempi käyttöikä, mutta samalla sen heikkous on siinä, että akkuja on mukana vain yksi. Jos akku loppuu kriittisessä paikassa joutuu hetken odottelemaan sen latautumista. Akku on kuitenkin sama mitä käytetään Boschin muissa 12 V -laitteissa, joten jos niitä on ennestään siitä on etua. Lisävarusteena laitteeseen on saatavilla paristopidin, joka voi olla hyvä hankinta jos tekee pitkää päivää ja haluaa varmistaa toimivuuden tilanteessa kun sähkö on liian kaukana.

Yhteenveto Bosch GLL 3-80 C linjalaserista:

Kaikinpuolin jämäkkä ja kestävän oloinen laite pitää sisällään myös Bluetooth yhteyden soveltuvaan älypuhelimeen. Sovelluksen avulla voi vaihtaa eri laserlinjoja päälle ja pois, säätää laserin tehoa, tarkistaa laitteen kalibroinnin tarpeen ja akun varaustilan. Käteviä lisäominaisuuksia, mutta itsellä ainakin testijaksolla nämä jäivät vielä enimmäkseen hyödyntämättä tositilanteessa.

Bosch GLL 3-80 C on kaiken kaikkiaan viimeisen päälle huipputuote enkä heti keksi miten siitä voisi tehdä vieläkin paremman. Edullisempi punainen versio riittää silti suurimpaan osaan tilanteista aivan loistavasti. Joten jokaisen on punnittava itse kuinka paljon antaa painoarvoa uusille ominaisuuksille ja vihreälle laserille. 

Tutustu tarkemmin Kunstventures Oy:n töihin sekä Pasin taiteeseen.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0