Tuotetesti: Dewalt DHS780T2A 2X54V akkujiirisaha

Tuotetesti: Dewalt DHS780T2A 2X54V akkujiirisaha

Maisterin Saaristopalvelu Oy:n ammattilainen testasi uuden DeWalt-akkujiirisahan tositoimissa kipakassa pakkassäässä. Katso testin tulokset!

Haastavissa olosuhteissa töitä

Pääsimme kokeilemaan uutta DeWalt DHS780T2A -akkujiirisahaa helmikuun haastavissa käyttöolosuhteissa (< -20 astetta). Työmaalle lähtiessämme otimme lämpimistä tiloistamme mukaan sahan sekä ladatut akut, jotka toki tunnin matkan ajan jäähtyivät kylmässä pakettiautossamme.

Akut toimivat alusta asti hyvin kylmyydestä huolimatta. Parin tunnin käytön jälkeen vaihdoimme varmuuden vuoksi kuitenkin sahaan verkkolaitteen säästääksemme akkuja äärioloissa. Tuossa vaiheessa varaus näytti vielä täysiä akkuja, joten akkujen kesto käytössä on erinomainen. On hienoa, että saha on niin helposti muunnettavissa akkuvirralta verkkovirralle ja takaisin, tilanteen mukaan.

Testaaja työn touhussa!

Koneen sahausjälki ja säädöt

Työmaalla asetimme sahan meillä ennestään olevaan DeWaltin jiirisahajalustaan. Kauppiaaltamme saimme koesahaan ylimääräisen kiinnikesarjan.

Yhden työpäivän aikana teimme rakenteilla olevaan saunaan lattialaudoituksen pontatusta lämpöpuusta. Lämpöpuu on haurautensa vuoksi haasteellinen sahattava, koska murtumista ja tikkuuntumista tapahtuu hyvin helposti. Sahausjälki oli kuitenkin erinomainen. Varjolinjaohjaus helpottaa mukavasti työstettävän kohteen kohdistamista. Liipaisimen varmistinvipu opettelutti aluksi, koska aiemmassa sahassamme tällaista ei ole.

Sahauskulman ja viistosahauksen säädöt ja asteikot ovat selkeät ja tarkat sekä lukittuvat hyvin.
Kokeilimme myös erikokoisten puutavaroiden sahautuvuutta. Käteen osuivat 32 x 100 ja 22x150 sekä kyllästetyt 48x148 ja 90x90 liimapuutolppa. Kaikki dimensiot sahautuivat puhtaasti ja tarkasti.

Ohut laudanpätkä sahauksessa.

Aiemmat DeWalt-kokemukset

Meillä on ollut pari vuotta käytössä DeWaltin verkkovirtakäyttöinen jiirisaha DW717XPS. Siihen verrattuna testattu saha tuntui selkeästi paremmalta: Vaikka sahauskapasiteettia on enemmän, saha ei kuitenkaan ole juuri pikkuveljeään painavampi. Molemmat toki ovat aika raskaita kantaa maastossa ja nostella veneeseen, mutta tämän kapasiteetin sahoja tuskin kevyempinä saa. Sahan säädöt ovat selkeämmät ja napakammat ja virranlähteen valintamahdollisuus tilanteen ja olosuhteiden mukaan on meille aivan ehdotonta huippua.
Erittäin positiivinen käyttökokeilu. Tätä laitetta voimme suositella muillekin!

Sahauslaatu puhuu puolestaan.
Kelpaa kyllä!

Hyvää

  • tarkat säädöt, isot kulmat säädöissä
  • suuri sahauskapasiteetti
  • tarkka katkaisu
  • akkujen kesto, toimivuus äärioloissa
  • helppo vaihdettavuus verkkovirralle
  • sahauskohdan varjolinjaus
  • hiljainen ääni

Huonoa

  • paino kuljetuksissa (varauksin)
  • liipaisinvarmistin
  • sahauskulma-asteikossa voisi olla vielä merkinnät/lukitus suhteille 1:1, 1:2 1:3 jne.

Tietoa tuotteen testanneesta yrityksestä:

Maisterin Saaristopalvelu Oy toimii Itä-Uudellamaalla, suurelta osin saaristo- ja rannikkoalueella, eri rakentamisen palveluissa, erityisesti ulko- ja rantarakentamisessa. Vapaa-ajankiinteistöjen omistajat ovat suurin asiakasryhmämme. Vain osalle työmaista pääsemme autolla, osalle kuljetaan vesitse veneellä tai työlautalla. Usein rakennuskohteessa ei ole sähköä tai se on vaikeasti saatavissa. Tällaisissa kohteissa akkukäyttöiset työlaitteet ovat erittäin tarpeellisia. Verkkokäyttöiset koneet vaativat aggregaatin raahaamisen paikalle.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0