Tuotetesti: Laserliner lämpökamera Thermocamera connect

Tuotetesti: Laserliner lämpökamera Thermocamera connect

Ammattilainen testasi Laserlinerin Thermocamera Connect -lämpökameran työkohteessa. Katso, mikä tuotteessa sai erityiskiitosta.

Lämpökamera mittaustilanteessa

Lämpökameran käyttöönotto

Säilytys-/kuljetuslaatikko on jämerän oloinen ja tavarat pysyvät hyvin paikoillaan. Kameran käyttöönotto oli helppoa ja ominaisuudet löytyivät helposti selkeän käyttöohjeen ansiosta. Myös wlan-yhteys mobiililaitteisiin onnistui kerrasta.

Havainnot lämpökamerasta

Erityistä kiitosta testaajilta sai toiminto, jossa näytössä näkyy automaattisesti kolme lämpötilapistettä: tähtäin, kuumin ja kylmin kohta. Näin ollen tähtäyksen ei tarvitse olla kovin tarkka. Myös ”sekoituskuva”, jossa lämpökameran kuva on kohteen valokuvassa ja sen kolme eri tasoa saivat kiitosta. Kun kuvassa näkyy kohteet valokuvamaisena, on se huomattavasti selkeämpää tavalliseen lämpökamerakuvaan verrattuna.

Lämpökameran mittaustulos ja kuva

Lämpökamera on laitteena jämäkän oloinen ja sen voisi olettaa kestävän käyttöä hyvin sekalaisessa teollisuusympäristössä. Lyhyen testausjakson aikana ainakin yksi varma laakerivika saatiin kameran avulla diagnosoitua ja Thermocamerasta tuleekin vakiotyökalu vianetsintään ja huoltokartoitukseen.

Akun kesto oli vähintään luvattu, kuten myös lataus. Kameran käynnistyminen oli testaajien mielestä hitaahkoa, joka olikin ainoa pieni miinus testijakson aikana. Muutoin ThermoCamera oli erittäin positiivinen kokemus.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 8 Ei 6