TIKKURILA

ÖLJYPOHJA POHJAMAALI 2,7L AP VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500962961

EAN: 6408070020524

Tikkurilan Öljypohja on perinteinen ulkopintojen pohjamaali, joka muodostaa hyvin tarttuvan alustan talomaalille ja helpottaa sen sivelyä. Öljypohja sopii sekä uusille että vanhoille pinnoille. Pohjamaali parantaa pinnan vedenhylkivyyttä, sillä...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tikkurilan Öljypohja on perinteinen ulkopintojen pohjamaali, joka muodostaa hyvin tarttuvan alustan talomaalille ja helpottaa sen sivelyä. Öljypohja sopii sekä uusille että vanhoille pinnoille.

Pohjamaali parantaa pinnan vedenhylkivyyttä, sillä se estää suoran sadeveden imeytymisen puuhun. Pohjamaalaus myös vähentää puun uuteaineiden aiheuttamaa maalipinnan värjäytymistä. Liuotinohenteinen Öljypohja tarttuu erinomaisesti tehdaspohjamaalattuun ja aikaisemmin öljymaalattuun puupintaan, ja sen himmeään pintaan pintamaali on helppo sivellä. Öljypohjalla voit pohjamaalata ulkoseinien lisäksi ikkunanpuitteet, kaiteet ja aidat. Pintamaalauksen voi tehdä vuorokauden kuluttua maalaamisesta. Työvälineet pestään lakkabensiinillä käytön jälkeen.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin
• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: sahatulle pinnalle 5–8 m²/l, höylätylle pinnalle 8–10 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus n. 56 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,4 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/g): 350 g/l (2010). Tuotteen VOC: maks. 350 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä ja pohjamaalaamalla pinnat saat kauniin ja kestävän lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Huolellinen esikäsittely myös pidentää maalipinnan huoltoväliä.

Maalaamaton puupinta
Uusi puupinta kannattaa pohjustaa mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa. Poista irtoava pihka oksankohdista ja suojaa ruostuvat metalliosat kuten naulankannat ruosteenestopohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu puupinta
Poista aikaisemmin maalatuista puupinnoista irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Käytä homeen poistamiseen tarvittaessa homepesuainetta. Käsittele puupuhtaat pinnat pohjusteella.

MAALAAMINEN

Sekoita maali hyvin ja maalaa puupuhtaat pinnat siveltimellä kertaalleen. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Pintamaalaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian pohjamaalauskäsittelyn jälkeen, viimeistään 6–10 kuukauden kuluttua

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva eli puun kosteuspitoisuuden alle 20 %, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: talomaali, maalipesuaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, maalaustelineet, maalarinteipit ja suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 3,483 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 18.2 x 19.2 x 18.0 cm
Pakkauskoko (l) 2,7
Kiilto Himmeä
Ohenne Liuotin
Käyttö Ulos