TEKNOS

FERREX RUOSTEENESTOMAALI 0,33L VALKOINEN

Tuotenumero: 500664844

EAN: 6414620354711

Ferrex-ruosteenestomaali sopii teräs- ja kevytmetallipintojen maalaamiseen sekä ulkona että sisällä. Ferrexin pigmentointi estää tehokkaasti ruosteen muodostumista maalikalvon alla. Himmeäkiiltoinen, liuotinohenteinen Ferrex tarttuu hyvin myös...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Hinta 14,95 € / kpl 12,06 € / kpl 44,89 € / l 36,21 € / l

Ferrex-ruosteenestomaali sopii teräs- ja kevytmetallipintojen maalaamiseen sekä ulkona että sisällä. Ferrexin pigmentointi estää tehokkaasti ruosteen muodostumista maalikalvon alla.

Himmeäkiiltoinen, liuotinohenteinen Ferrex tarttuu hyvin myös sinkittyyn (galvanoituun) pintaan. Säänkestävyytensä ansiosta Ferrex voidaan jättää ilman pintamaalausta, mutta halutessasi voit maalata pinnat myös sopivalla pintamaalilla. Pinta on kosketuskuiva kolmen tunnin ja päällemaalattavissa noin 16 tunnin kuluttua maalaamisesta. Maalin kuivuminen hidastuu kylmässä ja kosteassa. Ferrex-ruosteenestomaalia on saatavana valkoisena, harmaana, mustana ja punaisena.

• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: n. 10 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 43 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,25 g/ml
• EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä maalattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Esikäsittely säästää aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Teräspinnat
Pese rasva ja öljy pinnasta liuottimella ja vesiliukoiset epäpuhtaudet vesihuuhtelulla. Poista irtoava aines ja ruoste kaapimalla ja teräsharjaamalla.

Peltikatot ja muut maalaamattomat sinkkipinnat
Uuden, kiiltävän sinkityn peltipinnan kannattaa antaa ilmastoitua eli hapettua ennen maalaamista, kunnes pinta on himmentynyt. Tähän kuluu tavallisissa sääoloissa 1–2 vuotta. Tämän jälkeen pinta pestään peltipesuaineella ennen maalaamista. Mikäli uusi, kiiltävä peltipinta halutaan maalata heti, peltipesuaineen lisäksi tulee käyttää suurpainehiekkapesua. Pienet, sivelemällä maalattavat pinnat voidaan puhdistaa pelkällä peltipesuaineella, kunhan harja on riittävän karkea ja hankaus tehokasta. Pyyhi rasva ja öljy pois pinnasta liuottimella ennen peltipesukäsittelyä

Aikaisemmin maalatut pinnat
Kaavi irtonainen maali tarkasti pois ja teräsharjaa paljaat pinnat.

MAALAAMINEN

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja levitä se siveltimellä, maalausharjalla tai ruiskulla. Ferrex voidaan pintamaalata esimerkiksi peltikattomaalilla, lakkamaaleilla tai alkydipintamaalilla.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaamista ei suositella maalattavan pinnan lämpötilan ollessa yli +50 °C.

Muista myös: pintamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 0,43 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 11.0 x 11.0 x 5.5 cm
Pakkauskoko (l) 0,33
Käyttö Sisälle ja ulos
Kiilto Himmeä
Ohenne Liuotin