TIKKURILA

HELMI 10 KALUSTEMAALI HIMMEÄ 0,9L C SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 501074201

EAN: 6408070066904

Helmi on monikäyttöinen ja turvallinen kalustemaali, jolla voit maalata sisätilojen uudet ja aikaisemmin maalatut puu- ja metallikalusteet. Helmi 10 on kiiltoasteeltaan himmeä. Vesiohenteinen Helmi-kalustemaali soveltuu huonekalujen lisäksi...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Helmi on monikäyttöinen ja turvallinen kalustemaali, jolla voit maalata sisätilojen uudet ja aikaisemmin maalatut puu- ja metallikalusteet. Helmi 10 on kiiltoasteeltaan himmeä.

Vesiohenteinen Helmi-kalustemaali soveltuu huonekalujen lisäksi esimerkiksi ikkunanpuitteiden, ovien, listojen ja lämpöpattereiden maalaamiseen. Sillä voi maalata puu-, puukuitulevy-, lastulevy- ja metallipintoja – sekä uusia että aikaisemmin maalattuja. Helmi säilyttää värisävynsä eikä kellastu. Maalipinta on pölykuiva noin tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua maalaamisesta. Käyttöönottokuiva maalipinta on 2–3 vuorokauden kuluttua maalaamisesta.

Helmi-kalustemaali kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksien M1-ryhmään.

• väri: sävytettävissä tummiin sävyihin
• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: 8–10 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus n. 40 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,2 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/d): 130 g/l (2010). Tuotteen VOC: maks. 130 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä ja pohjamaalaamalla pinnat saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Huolellinen esikäsittely myös pidentää maalipinnan huoltoväliä.

Maalaamaton pinta
Puhdista pinta huolellisesti liasta ja pölystä. Käsittele oksankohdat oksalakalla. Pohjamaalaa pinnat kohteeseen soveltuvalla pohjamaalilla. Metallipinnoille suosittelemme ruosteenestopohjamaalia, ja huokoiset alustat kannattaa pohjamaalata kahteen kertaan: ensin ohennetulla ja sitten ohentamattomalla pohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu pinta
Pese pinta maalinpesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Poista huonosti kiinni oleva maali kaavinraudalla. Hio kovat, kiiltävät ja tehdasmaalatut maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja syvennykset sopivalla kitillä ja hio kitatut kohdat. Pohjamaalaa pinta.

MAALAAMINEN

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä maali siveltimellä, telalla, maalaustyynyllä tai ruiskulla 1–2 kertaan. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin telalla ja tasoittaa sitten siveltimellä.

MAALIPINNAN HOITO

Puhdista Helmi-kalustemaalilla maalatut pinnat neutraalilla astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, sienellä tai liinalla. Erittäin likaisten pintojen puhdistamiseen voi käyttää heikosti emäksistä pesuaineliuosta. Huuhtele pinnat huolellisesti puhdistuksen jälkeen. Helmi saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin kuukauden kuluttua maalaamisesta – ennen sitä maalipintaa on syytä käsitellä varoen.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva, lämpötilan yli +8 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila ja korkeahko kosteuspitoisuus helpottavat työskentelyä.

Muista myös: tasoite, pohjamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, maalarinteipit ja suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 0,945 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 13.7 x 10.8 x 13.7 cm
Pakkauskoko (l) 0,9
Käyttö Sisälle
Ohenne Vesi
Kiilto Himmeä