TEKNOS

HELO 40 ERIKOISLAKKA 2,7L PUOLIKIILTÄVÄ SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500950288

EAN: 6414621031833

Helo 40 on puolikiiltävä, nopeasti kuivuva ja erittäin kestävä erikoislakka vaativiin kohteisiin sekä sisällä että ulkona. Lakkapinta on kova mutta kimmoisa – siksi se kestää iskuja ja kolhuja hyvin. Liuotinohenteinen Helo 40 -lakka kestää...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Helo 40 on puolikiiltävä, nopeasti kuivuva ja erittäin kestävä erikoislakka vaativiin kohteisiin sekä sisällä että ulkona. Lakkapinta on kova mutta kimmoisa – siksi se kestää iskuja ja kolhuja hyvin.

Liuotinohenteinen Helo 40 -lakka kestää vaativissakin olosuhteissa. Kova ja kimmoisa lakkakalvo kestää erinomaisesti kulutusta ja pesua sekä rasvoja ja öljyjä. Lakka kuivuu nopeasti – saman päivän aikana ehtii lakata monta kerrosta, ja työ tulee nopeasti valmiiksi. Helo-sarjan liuotinohenteisia lakkoja on kolme eri kiiltovaihtoehtoa: himmeä, puolikiiltävä ja kiiltävä. Ne kaikki soveltuvat kovalle rasitukselle joutuvien puupintojen lakkaukseen sekä sisällä että ulkona. Ulkokäyttöön tuote kannattaa sävyttää, koska silloin se antaa paremman suojan.

• väri: väritön, sävytettävissä kuultaviin sävyihin
• puolikiiltävä (kiiltoryhmä 3)
• riittoisuus: 10–14 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 50 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 0,9 g/ml
• EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l.

Helo 40 -lakalla lakattu puupinta on pölykuiva tunnin kuluttua ja kosketuskuiva kuuden tunnin kuluttua lakkauksesta. Uudelleenkäsiteltävissä lakkapinta on 16 tunnissa. Kuivuminen hidastuu ilman ollessa viileä tai kostea. Lakkapinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin kuukaudessa – sitä ennen pintaa on syytä kohdella varoen.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä lakattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Huolellinen esikäsittely myös vähentää myöhempien huoltokäsittelyjen tarvetta – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.
Poista lakattavilta pinnoilta rasva ja lika. Pese pinta maalarinpesuliuoksella ja hio vanha, ehjä lakkapinta himmeäksi. Jos lakkapinta on hilseilevä ja huonokuntoinen, kaavi se pois maalinpoistoaineen avulla. Hio pinta tämän jälkeen hyvin ja poista hiontapöly huolellisesti. Ulkokohteet kannattaa pohjustaa ennen lakkausta värittömällä pohjustepuunsuojalla. Hio pinta vielä kerran ennen lakkausta ja poista hiontapöly.

LAKKAAMINEN

Sekoita lakka huolellisesti pohjia myöten ennen lakkausta. Pohjalakkaukseen käytetään aina kiiltävää Helo 90 -lakkaa, jota ohennetaan pohjalakkausta varten lakkabensiinillä noin 20 %. Ennen pintalakkausta pinta hiotaan kevyesti ja hiontapöly poistetaan. Pintalakkaus tehdään ohentamattomalla lakalla 1–3 kertaan. Lakkauskertojen välillä pinta hiotaan kevyesti ja hiontapöly poistetaan. Levitä lakka leveällä lakkasiveltimellä ja huolehdi hyvästä tuuletuksesta lakkaustyön aikana.

Käsittelyolosuhteet
Lakattavan pinnan tulee olla kuiva. Lakkaustyön ja lakan kuivumisen aikana ilman, pinnan ja lakan lämpötilan tulee olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: siveltimet, hengityssuojaimet, työvaatteet ja -käsineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 2,52 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 21.0 x 21.0 x 16.0 cm
Pakkauskoko (l) 2,7
Kiilto Puolikiiltävä
Ohenne Liuotin
Käyttö Sisälle ja ulos