TEKNOS

HELO AQUA 20 ERIKOISLAKKA 0,45L PUOLIHIMMEÄ SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500971257

EAN: 6414621037927

Helo Aqua 20 on puolihimmeä, kestävä vesiohenteinen erikoislakka erilaisten puupintojen, kuten lauta- ja parkettilattioiden ja portaiden lakkaukseen sisätiloissa. Se sopii myös ulkokalusteiden käsittelyyn. Helo Aqua 20 -lakka on erittäin...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Helo Aqua 20 on puolihimmeä, kestävä vesiohenteinen erikoislakka erilaisten puupintojen, kuten lauta- ja parkettilattioiden ja portaiden lakkaukseen sisätiloissa. Se sopii myös ulkokalusteiden käsittelyyn.

Helo Aqua 20 -lakka on erittäin kestävä ja helppo levittää. Lakka kuivuu nopeasti – saman päivän aikana ehtii lakata monta kerrosta, ja työ tulee nopeasti valmiiksi. Helo Aqua -sarjan lakkoja on kolme eri kiiltovaihtoehtoa: puolihimmeä, puolikiiltävä ja kiiltävä. Ne kaikki soveltuvat puupintojen lakkaukseen sekä sisällä että ulkona. Ulkokäyttöön tuote kannattaa sävyttää, koska silloin se antaa paremman suojan.

• väri: väritön, sävytettävissä kuultaviin sävyihin
• puolihimmeä (kiiltoryhmä 4)
• riittoisuus: sivellin- tai huopalastalla 8–10 m²/l, mohairlastalla 12–15 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 32 tilavuusprosenttia
• EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 140 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 140 g/l.


Helo Aqua 20 -lakalla lakattu puupinta on pölykuiva ja päällelakattavissa 1–3 tunnin kuluttua viimeisestä lakkauksesta. Käyttöönottokuiva lakkapinta on vuorokauden kuluttua lakkaamisesta. Lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä se saavuttaa parissa viikossa – sitä ennen pintaa kannattaa käsitellä varoen.
Vähäpäästöiset Helo Aqua -lakat kuuluvat rakennusmateriaalien M1-päästöluokkaan.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä lakattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Huolellinen esikäsittely myös vähentää myöhempien huoltokäsittelyjen tarvetta – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.
Hio käsiteltävä puupinta hyvin ja puhdista se pölystä ja muista epäpuhtauksista. Puupinnan on oltava kuiva. Uusi puupinta pohjustetaan lakkaamalla ensin 15 % ohennetulla Helo Aqua -lakalla. Vanhan hiotun puupinnan voi käsitellä suoraan pintalakkausohjeen mukaan, jos se on hyväkuntoinen, mutta esikäsittely on vanhallekin pinnalle suositeltava.

LAKKAAMINEN

Sekoita lakka huolellisesti pohjia myöten ennen lakkausta ja lakkauskertojen välillä. Levitä lakka siveltimellä, telalla tai lastalla. Huonekalut kannattaa lakata sivellintä käyttäen. Pohjalakkausta varten lakkaa ohennetaan n. 15 %. Pintalakkaus tehdään ohentamattomalla lakalla 2–3 kertaan. Sivele ensimmäinen kerros ohuelti, anna kuivua vähintään tunti ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly huolellisesti. Lakkaa pinta toiseen kertaan ja anna kuivua noin 3 tuntia ennen kolmatta lakkausta. Pese työvälineet heti käytön jälkeen vedellä ja pesuaineella.

Käsittelyolosuhteet
Lakattavan pinnan tulee olla kuiva. Lakkaustyön ja lakan kuivumisen aikana ilman, pinnan ja lakan lämpötilan tulee olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: siveltimet, telat, lastat, työvaatteet ja -käsineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 0,47 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 11.0 x 11.0 x 8.0 cm
Pakkauskoko (l) 0,45
Kiilto Puolihimmeä
Ohenne Vesi
Käyttö Sisälle ja ulos