TEKNOS

KIRJO AQUA PELTIKATTOMAALI 9L PM3 SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 500908196

EAN: 6414621019961

Kirjo Aqua on vesiohenteinen ruosteenestopigmenttiä sisältävä, hyvin tarttuva ja levittyvä erikoismaali, joka sopii peltikattojen ja muiden metallipintojen maalaamiseen. Kirjo Aqua -peltikattomaali suojaa peltikattoa sääolojen aiheuttamalta...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Kirjo Aqua on vesiohenteinen ruosteenestopigmenttiä sisältävä, hyvin tarttuva ja levittyvä erikoismaali, joka sopii peltikattojen ja muiden metallipintojen maalaamiseen.

Kirjo Aqua -peltikattomaali suojaa peltikattoa sääolojen aiheuttamalta rasitukselta – ja saa kattosi kestämään ja näyttämään kauniilta pitkään. Ruosteenestopigmentoitu pintakova mutta joustava maalikalvo suojaa metallialustaa korroosiolta. Himmeäkiiltoinen, akrylaattipohjainen Kirjo Aqua sopii uusien maalaamattomien, sinkittyjen ja galvanoitujen pelti- ja teräspintojen maalaukseen sekä aikaisemmin maalattujen peltikattojen ja teollisesti maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen huoltomaalaukseen.

• väri: sävytettävissä tummiin sävyihin
• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: n. 7–8 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 38 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,2 g/ml
• EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 140 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 140 g/l.

Kirjo Aqua -peltikattomaalilla maalattu pinta on pölykuiva tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 8 tunnin kuluttua maalauksesta. Pese työvälineet heti käytön jälkeen vedellä ja pesuaineella.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä maalattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Esikäsittely säästää aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Kirjo Aqualla maalattaessa uuden peltikaton ei tarvitse himmentyä ennen maalauskäsittelyä.

Peltikatot ja muut maalaamattomat sinkkipinnat
Pese sinkitty peltipinta peltipesuaineella ennen maalaamista ja huuhtele vedellä. Poista mahdollinen ruoste teräsharjaamalla.

Aikaisemmin maalatut pinnat
Poista irtoava vanha maali sekä mahdollinen ruoste kaapimalla. Jos maali hilseilee runsaasti, sen tarttuvuus on kauttaaltaan huono ja se kannattaa poistaa kokonaan. Pese pinta peltipesuaineella ja huuhtele vedellä. Varmista huoltomaalauksessa vanhan pinnoitteen ja Kirjo Aquan yhteensopivuus ennen maalausta.

Korroosionsuojaa voi tehostaa pohjamaalaamalla ruostekohdat ruosteenestopohjamaalilla.

MAALAAMINEN

Sekoita maali huolellisesti ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä maali siveltimellä, ns. kattoharjalla tai korkeapaineruiskulla. Jos käytät sivellintä, pinta kannattaa maalata kahteen kertaan. Huoltomaalauksessa ruosteiset, esikäsitellyt kohdat kannattaa paikkamaalata ruosteenestomaalilla tai Kirjo Aqualla, minkä jälkeen pinta maalataan kertaalleen.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnan lämpötila ei saisi kohota yli +40 °C:n, sillä silloin maali haihtuu liian nopeasti, sen tarttuvuus heikkenee ja maalipintaan voi muodostua huokosia tai kuplia.

Muista myös: ruosteenestopohjamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 10,86 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 33.0 x 33.0 x 22.0 cm
Pakkauskoko (l) 9
Kiilto Himmeä
Ohenne Vesi
Käyttö Ulos