TEKNOS

KIRJO PELTIKATTOMAALI 2,7L PM3 SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 500790962

EAN: 6414621019572

Kirjo on kestävä, ruosteenestopigmenttiä sisältävä erikoismaali, joka sopii peltikattojen ja muiden metallipintojen sekä pohjamaalattujen teräspintojen maalaamiseen. Liuotinohenteista Kirjo-peltikattomaalia käytetään sekä peltikattojen ja...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Kirjo on kestävä, ruosteenestopigmenttiä sisältävä erikoismaali, joka sopii peltikattojen ja muiden metallipintojen sekä pohjamaalattujen teräspintojen maalaamiseen.

Liuotinohenteista Kirjo-peltikattomaalia käytetään sekä peltikattojen ja muiden metallipintojen suojamaalina että pohjamaalattujen teräspintojen pintamaalina, jolloin saadaan aikaan aktiivinen korroosionesto pohjasta pintaan saakka. Kirjo-peltikattomaali estää ilman epäpuhtauksien vaikutusta ja alustan syöpymistä – ja saa kattosi kestämään ja näyttämään kauniilta pitkään.

• väri: sävytettävissä tummiin sävyihin
• puolihimmeä (kiiltoryhmä 4)
• riittoisuus: n. 9–11 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 46 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,1–1,2 g/ml
• EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l.

Kirjo-peltikattomaalilla maalattu pinta on pölykuiva 4 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua maalauksesta.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä maalattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Esikäsittely säästää aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Peltikatot ja muut maalaamattomat sinkkipinnat
Uuden, kiiltävän sinkityn peltipinnan kannattaa antaa hapettua ennen maalaamista, kunnes pinta on himmentynyt. Tähän kuluu tavallisissa sääoloissa pari vuotta. Tämän jälkeen pinta pestään peltipesuaineella ennen maalaamista. Mikäli uusi, kiiltävä peltipinta halutaan maalata heti, peltipesuaineen lisäksi tulee käyttää suurpainehiekkapesua. Pienet, sivelemällä maalattavat pinnat voidaan puhdistaa pelkällä peltipesuaineella, kunhan harja on riittävän karkea ja hankaus tehokasta. Pyyhi rasva ja öljy pois pinnasta liuottimella ennen peltipesukäsittelyä. Alumiinipinnat pestään peltipesuaineella ja karhennetaan.

Peltikaton maalaus kannattaa ajoittaa siten, että pinta ehtii kuivahtaa ennen iltakasteen laskeutumista, sillä kosteus himmentää maalipintaa.

Aikaisemmin maalatut pinnat
Poista irtoava maali sekä mahdollinen ruoste kaapimalla. Jos maali hilseilee runsaasti, sen tarttuvuus on kauttaaltaan huono ja se kannattaa poistaa kokonaan, joko mekaanisesti tai maalinpoistoaineella.

MAALAAMINEN

Sekoita maali huolellisesti ja levitä se mieluiten siveltimellä tai suurpaineruiskulla. Paikkamaalaa ruosteiset, esikäsitellyt kohdat ruosteenestomaalilla tai Kirjolla ja maalaa sen jälkeen koko pinta tasaisesti. Kaupunkiympäristössä pinta kannattaa maalata kahteen kertaan.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +50 °C, sillä muuten tuote haihtuu liian nopeasti, tarttuvuus heikkenee ja maalipintaan voi muodostua huokosia tai kuplia.

Muista myös: pintamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 3,35 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 21.0 x 21.0 x 16.0 cm
Pakkauskoko (l) 2,7
Kiilto Puolihimmeä
Ohenne Liuotin
Käyttö Ulos