TIKKURILA

KIVISIL JULKISIVUMAALI 18L LA VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500199597

EAN: 6408070007198

Kivisil on helppokäyttöinen ja hengittävä, vesiohenteinen silikoniemulsiomaali, joka soveltuu erinomaisesti betoni-, rappaus- ja mineraalilevyjulkisivujen maalaukseen. Täyshimmeä Kivisil on kestävä, hieman pinnoitemainen maali, joka sopii...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Kivisil on helppokäyttöinen ja hengittävä, vesiohenteinen silikoniemulsiomaali, joka soveltuu erinomaisesti betoni-, rappaus- ja mineraalilevyjulkisivujen maalaukseen.

Täyshimmeä Kivisil on kestävä, hieman pinnoitemainen maali, joka sopii esimerkiksi asuin-, liike-, teollisuus- ja varastorakennusten ulkomaaliksi. Se hylkii vettä ja estää sade- ja roiskeveden tunkeutumista rakenteeseen mutta päästää kuitenkin sisäpuolelta höyrynä tulevan kosteuden lävitseen. Kivisil on päällemaalattavissa 12 tunnin kuluttua ensimmäisestä maalauskerrasta. Maalin riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus ja huokoisuus sekä maalausmenetelmä ja -olosuhteet.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin
• täyshimmeä (kiiltoryhmä 6)
• riittoisuus: 4–6 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 40–45 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,4–1,6 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/c): 40 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 40 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Maalaamaton pinta
Uuden betoni- tai rappauspinnan tulee olla kuivunut ja kovettunut ennen maalauskäsittelyn aloittamista.

Puhdista maalattavat pinnat liasta ja pölystä. Pese mahdolliset homehtuneet tai sammaloituneet pinnat alhaalta ylöspäin homeenpoistoliuoksella. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä esimerkiksi hiekkapuhalluksella riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Poista pinnassa esiintyvä lasimainen ja kiiltävä sementtikivi hiekkapuhalluksella, hiekkalisäyksellisellä painepesulla tai betonin hiomiseen tarkoitetulla hiomakivellä.

Aikaisemmin maalattu pinta
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Pese mahdolliset homehtuneet tai sammaloituneet pinnat alhaalta ylöspäin homeenpoistoliuoksella. Poista hilseilevä ja heikosti kiinni oleva tai jauhemainen maali sekä hauras rappaus tai betoni.

MAALAAMINEN

Kivisil-julkisivumaalia suositellaan käytettäväksi joko kahden tai kolmen kerran käsittelynä. Molemmissa menetelmissä pinnat pohjamaalataan aluksi erityisen pohjusteaineen ja Kivisilin seoksella.

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä saman valmistuserän maalia yhteen astiaan sävyerojen ja rajakohtien välttämiseksi. Sekoita maali perusteellisesti, ohenna tarvittaessa vedellä ja levitä telalla, siveltimellä tai ruiskulla.

Suojaa ikkunat ennen pohjustusta ja maalausta, ja pyyhi mahdolliset roiskeet ikkunoista välittömästi. Levitä maali keskeytyksettä, jotta pintaan ei muodostuisi työsaumoja. Työvälineet voidaan pestä vedellä.

Käsittelyolosuhteet
Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.

Muista myös: pohjuste, homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 27,72 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 31.5 x 31.0 x 37.0 cm
Pakkauskoko (l) 18
Käyttö Ulos
Kiilto Täyshimmeä
Ohenne Vesi