TIKKURILA

MAALARIN TALOMAALI 9L C SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 500962560

EAN: 6408070018613

Maalarin Talomaali on öljypitoinen, vesiohenteinen ulkomaali, joka kestää hyvin vaihtelevia säitä. Se sopii puisten pintojen kuten ulkoseinien ja vuorilautojen maalaukseen. Himmeäkiiltoisella Maalarin Talomaalilla voit maalata niin sahatut kuin...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Maalarin Talomaali on öljypitoinen, vesiohenteinen ulkomaali, joka kestää hyvin vaihtelevia säitä. Se sopii puisten pintojen kuten ulkoseinien ja vuorilautojen maalaukseen.

Himmeäkiiltoisella Maalarin Talomaalilla voit maalata niin sahatut kuin höylätytkin puupinnat. Maalipinta on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua ja uudelleenkäsiteltävissä 2–4 tunnin kuluttua maalaamisesta. Ilman viileneminen ja kosteuspitoisuuden nousu hidastavat maalin kuivumista.

• väri: sävytettävissä tummiin sävyihin
• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: sahattu puupinta 4–6 m²/l, höylätty tai ennen maalattu puupinta 7–9 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 36 tilavuusprosenttia
• tiheys 1,2 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/d): 130 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 130 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Maalaamaton pinta
Pohjusta uusi puupinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa. Poista pinnasta irtoaines, lika ja home. Käytä homeen poistoon tarvittaessa homepesuliuosta. Poista irtoava pihka oksankohdista ja suojaa ruostuvat metalliosat ruosteenestopohjamaalilla. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Maalarin Talomaalilla tai sopivalla pohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu pinta
Poista aikaisemmin maalatusta puupinnasta irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat tarvittaessa homepesuaineella. Puupuhtaat pinnat voit käsitellä pohjusteella. Pohjamaalaa Maalarin Talomaalilla tai sopivalla pohjamaalilla.

Pohjamaalaus vähentää puussa olevan pihkan ja muiden värjäävien uuteaineiden aiheuttamaa maalipinnan värjäytymistä. Pihkaa on etenkin oksankohdissa, ja siksi ne kannattaa käsitellä erityisen huolellisesti.

MAALAAMINEN

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan sävyerojen välttämiseksi. Sekoita maali huolellisesti, ohenna tarvittaessa vedellä ja levitä siveltimellä tai ruiskulla 1–2 kertaan. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti.

Vastamaalattua pintaa on käsiteltävä varoen. Maali saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin neljässä viikossa.

Käsittelyolosuhteet
Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: pohjamaali, pohjuste, homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 10,44 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 28.0 x 31.0 x 20.0 cm
Pakkauskoko (l) 9
Kiilto Himmeä
Ohenne Vesi
Käyttö Ulos