TIKKURILA

PANSSARI AKVA PELTIKATTOMAALI 2,7L A VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500776322

EAN: 6408070050590

Tikkurilan Panssari Akva on kestävä, vesiohenteinen akrylaattimaali peltikatoille ja muille metallipinnoille. Se antaa pitkäikäisen suojan UV-säteitä vastaan ja säilyttää kiiltonsa sekä värinsä hyvin. Panssari Akva soveltuu peltikattojen ja...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Hinta 64,90 € / kpl 52,34 € / kpl 24,04 € / l 19,38 € / l

Tikkurilan Panssari Akva on kestävä, vesiohenteinen akrylaattimaali peltikatoille ja muille metallipinnoille. Se antaa pitkäikäisen suojan UV-säteitä vastaan ja säilyttää kiiltonsa sekä värinsä hyvin.

Panssari Akva soveltuu peltikattojen ja -seinien sekä teräsrakenteiden kuten vesikourujen, syöksytorvien ja suojapeltien maalaukseen. Maalin pinta on joustava, ja maali elää mukana pellin liikkeissä. Panssari Akva myös hylkii likaa ja on helppo pitää puhtaana. Maalipinta on kuiva noin 1–3 tunnin kuluttua ja uudelleenmaalattavissa vuorokauden kuluttua maalaamisesta.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin
• puolihimmeä (kiiltoryhmä 4)
• riittoisuus: n. 8 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 40 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,0 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 140 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 140 g/l.

Uusi, sinkitty peltikatto suositellaan maalattavan aikaisintaan yhden talven jälkeen. Parhaiten maali tarttuu, kun pinta on saanut himmentyä vaihtelevissa sääoloissa tai kun se on karhennettu kemiallisesti.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Maalaamaton pinta
Poista mahdollinen valkoruoste ja ruoste hiomalla ja teräsharjaamalla. Poista myös lika, rasva ja öljy peltipesuaineella ja harjaamalla. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Pohjamaalaa koko pinta ruosteenestopohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu pinta
Poista irtoava maali ja mahdollinen ruoste kaapimalla ja teräsharjaamalla. Jos maali hilseilee runsaasti, sen tarttuvuus on kauttaaltaan huono ja se kannattaa poistaa kokonaan. Pese pinta peltipesuaineen ja harjan avulla, huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Suojaa metallipaljaat pinnat ruosteenestopohjamaalilla.

MAALAAMINEN

Suorita maalaustyö siten, että maalipintaa ehtii kuivahtaa ennen mahdollisen iltakasteen laskeumista, sillä kosteus aiheuttaa tuoreen maalipinnan himmenemistä.

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan sävyerojen välttämiseksi. Sekoita maali hyvin. Levitä mieluiten siveltimellä ja kiinnitä huomiota sopivan siveltimen valintaan. Maalaa esikäsitellyt pinnat 1–2 kertaan.

Maalipinnan liukkautta voidaan vähentää lisäämällä maalin joukkoon karhennusjauhetta. Tällöin tarvitaan kaksi maalikerrosta, joista jälkimmäisessä käytetään karhennettua maalia.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, ettei vesi haihdu liian nopeasti, sillä tällöin tarttuvuus heikkenee ja maalipintaan voi muodostua huokosia tai kuplia.

Muista myös: ruosteenestopohjamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 3,213 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 18.2 x 19.2 x 18.0 cm
Pakkauskoko (l) 2,7
Kiilto Puolihimmeä
Ohenne Vesi
Käyttö Ulos