TEKNOS

TELA 7 SEINÄMAALI 18L PM1 VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500962803

EAN: 6414620203323

Tela 7 on himmeä vesiohenteinen maali sisäkattojen ja -seinien maalaukseen. Se sopii sekä uusien pintojen maalaamiseen että aikaisemmin maalattujen pintojen huoltokäsittelyyn. Tela 7 -dispersiomaalilla voit maalata puu-, betoni-, rappaus-,...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tela 7 on himmeä vesiohenteinen maali sisäkattojen ja -seinien maalaukseen. Se sopii sekä uusien pintojen maalaamiseen että aikaisemmin maalattujen pintojen huoltokäsittelyyn.

Tela 7 -dispersiomaalilla voit maalata puu-, betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- ja rakennuslevypintoja. Maalipinta kestää vain kohtalaisesti kulutusta. Tela 7 -seinämaalilla maalattu pinta on pölykuiva noin puolen tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa kahden tunnin kuluttua maalaamisesta. Työvälineet pestään heti käytön jälkeen vedellä ja pesuaineella. Tela 7 ei sovellu ovien, ikkunoiden tai kalusteiden maalaamiseen.

Tela 7 kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokitusten M1-ryhmään.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin
• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: aikaisemmin maalattu pinta 7–10 m²/l, tasoite ja puukuitulevy 5–8 m²/l, betoni- ja rappauspinta 4–7 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus n. 38 tilavuusprosenttia
• tiheys 1,3 g/ml
• EU VOC raja-arvo (kat A/a): 30 g/l. Tuotteen VOC: maks. 30 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä maalattavat pinnat saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Huolellinen esikäsittely myös pidentää maalipinnan huoltoväliä.

Puhdista uudet pinnat pölystä ja liasta. Aikaisemmin maalatut pinnat pestään maalipesuaineella ja huuhdotaan huolellisesti vedellä. Hio kovat tai kiiltävät pinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Liima- tai kalkkimaalilla maalatuista pinnoista vanha maali on poistettava kokonaan ennen maalaamista. Silota pinnan epätasaisuudet kohteeseen sopivalla tasoitteella. Hio kuivunut tasoite ja poista hiontapöly.

Teräspinnat sekä lautapintojen oksankohdat kannattaa pohjamaalata tartuntapohjamaalilla ennen maalausta Tela 7:llä. Muut pinnat voidaan pohjamaalata Tela 3:lla tai maalata suoraan Tela 7 -maalilla.

MAALAAMINEN

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä maali telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1–2 kertaan.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Tuulettaminen maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana nopeuttaa maalin kuivumista.

MAALIPINNAN HOITO

Maalipinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin neljässä viikossa. Tätä ennen maalattua pintaa on käsiteltävä varoen.

Maalipinta voidaan puhdistaa kevyesti pyyhkimällä esimerkiksi kosteaa siivouspyyhettä tai pehmeää sientä apuna käyttäen. Karkeaa harjausta tai voimakasta hankaamista tulee välttää.

Muista myös: tasoite, pohjamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, maalarinteipit, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 23,51 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 33.0 x 33.0 x 37.0 cm
Pakkauskoko (l) 18
Kiilto Himmeä
Ohenne Vesi
Käyttö Sisälle