TIKKURILA

TUNTO HIENO STRUKTUURIPINNOITE 9L C SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 500088037

EAN: 6408070044858

Tunto Hieno on hienojakoinen struktuuripinnoite, jota voi käyttää erittäin monella tavalla kolmiulotteisten pintojen ja elävän vaikutelman tekemiseen – vain mielikuvitus on rajana. Tunto Hienon pinta on kauniin huokoinen ja täyshimmeä....

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tunto Hieno on hienojakoinen struktuuripinnoite, jota voi käyttää erittäin monella tavalla kolmiulotteisten pintojen ja elävän vaikutelman tekemiseen – vain mielikuvitus on rajana.

Tunto Hienon pinta on kauniin huokoinen ja täyshimmeä. Struktuuripinnoitteen pinta voidaan muotoilla esimerkiksi teräslastalla, kumilastalla, siveltimellä – tai vaikkapa katuharjalla. Tunto Hieno soveltuu uusille ja aikaisemmin maalatuille kuivien sisätilojen seinäpinnoille ja myös kattoihin. Pinnoite voidaan sävyttää, mutta valaistus ja tuotteen pintarakenne saavat aikaan lopullisen värivaikutelman.

Kokeile ja yhdistele rohkeasti eri tekniikoita – mahdollisuudet yksilöllisen lopputuloksen luomiseen ovat rajattomat. Voit tehdä kuvioita siveltimellä tai sapluunalla tai telata ristiin rastiin, ja hyvällä valaistuksella korostat näyttävää vaikutelmaa.

• väri: sävytettävissä tummiin sävyihin
• täyshimmeä (kiiltoryhmä 6)
• riittoisuus: 1–9 m²/l (vaihtelee huomattavasti työstötavan mukaan)
• kuiva-ainepitoisuus n. 55 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,0 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/l): 200 g/l (2010). Tuotteen VOC: maks. 200 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Huolellinen esikäsittely ja pohjamaalaus tekevät lopputuloksesta kauniimman ja kestävämmän sekä pidentävät maalipinnan huoltoväliä.

Maalaamaton pinta
Puhdista maalaamaton pinta liasta ja pölystä. Tasoita tarvittaessa sopivalla tasoitteella ja pohjamaalaa pinta. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan 1–2 kertaan sopivalla sisustusmaalilla.

Aikaisemmin maalattu pinta
Pese aikaisemmin maalattu pinta maalipesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Silota kolot ja syvennykset tasoitteella. Hio kovat ja kiiltävät maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan kertaalleen sopivalla sisustusmaalilla.

PINNOITTAMINEN

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävää määrä Tunto Hienoa yhteen astiaan sekoitettuna värierojen välttämiseksi. Sekoita struktuuripinnoite huolellisesti ennen käyttöä ja levitä se telalla. Telattu pinta voidaan kuvioida esimerkiksi leveällä siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla. Levitä pinnoite paksuna kerroksena noin neliömetri kerrallaan ja tee lopullinen pintakuviointi käsitellylle alueelle heti. Vältä kuitenkin ylipaksuja kerroksia, jottei pinta ala halkeilla. Työvälineet voi pestä vedellä käytön jälkeen.

Mikäli haluat tasoittaa struktuuripinnan myöhemmin tai haluat kuviosta erilaisen, käytä tasoitetta ja esikäsittele kuten maalaamaton pinta.

Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: seinämaali, telat ja kuviointitelat, siveltimet ja maalarinteipit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 8,37 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 32.5 x 31.0 x 20.0 cm
Pakkauskoko (l) 9
Käyttö Sisälle
Kiilto Täyshimmeä
Ohenne Vesi
Perusmaali C