TIKKURILA

ULTRA PRIMER POHJA- JA VÄLIMAALI 0,9L AP VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500883195

EAN: 6408070055335

Tikkurilan Ultra Primer on himmeä pohja- ja välimaali uusien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin ulkomaalilla käsiteltyjen ulkopuupintojen pohjamaalaukseen ennen pintamaalausta. . Pohjamaalaamalla maalattavat pinnat lopputuloksesta...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tikkurilan Ultra Primer on himmeä pohja- ja välimaali uusien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin ulkomaalilla käsiteltyjen ulkopuupintojen pohjamaalaukseen ennen pintamaalausta. .

Pohjamaalaamalla maalattavat pinnat lopputuloksesta tulee kestävämpi ja kauniimpi ja maalipinnan huoltoväli pitenee. Pohjamaalaus myös vähentää puussa olevan pihkan ja muiden värjäävien uuteaineiden aiheuttamaa maalipinnan värjäytymistä. Pihkaa on etenkin oksankohdissa, ja siksi ne kannattaa käsitellä erityisen huolellisesti.

Vesiohenteisen Ultra Primer -pohja- ja -välimaalin pintamaalaukseen soveltuvat parhaiten Tikkurilan Ultra-sarjan talomaalit sekä Pika-Teho. Maalauskohteita ovat esimerkiksi lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat, kaiteet ja aidat. Maalipinta on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 2–4 tunnin kuluttua maalaamisesta – sääolosuhteista riippuen. Työvälineet pestään vedellä. Sävytä pohjamaali lähelle valitsemaasi pintamaalin sävyä.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin (sävyt eivät ole tarkkoja)
• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: sahattu puupinta 4–6 m²/l, höylätty puupinta 7–9 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 40 tilavuusprosenttia
• tiheys 1,3 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/g): 30 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 30 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Maalaamaton puupinta
Uusi puupinta kannattaa pohjustaa mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa. Puhdista käsittelemätön tai teollisesti pohjamaalattu pinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Käytä tarvittaessa homepesuliuosta. Poista irtoava pihka oksankohdista. Suojaa ruostuvat metalliosat kuten naulankannat ruosteenestopohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu puupinta
Poista aikaisemmin maalatuista puupinnoista irtoaines, lika ja pöly. Käytä homeen poistamiseen tarvittaessa homepesuainetta. Poista vanha, irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Puupuhtaat pinnat voit käsitellä pohjusteella. Paikkamaalaa Ultra Primerilla pohjamaalia kaipaavat pinnat.

MAALAAMINEN

Sekoita maali hyvin, ohenna tarvittaessa vedellä (enintään 10 %) ja levitä harjasiveltimellä tai ruiskulla ja sivelemällä. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Pintamaalaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian pohjamaalauskäsittelyn jälkeen, viimeistään 10 kuukauden kuluttua. Pintamaalaa yhteen tai kahteen kertaan Ultralla tai Pika-Teholla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman lämpötilan olla yli +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: pintamaali, pohjuste, homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, maalarinteipit, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 1,152 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 13.3 x 10.8 x 13.7 cm
Pakkauskoko (l) 0,9
Kiilto Himmeä
Ohenne Vesi
Käyttö Ulos