TIKKURILA

UNICA AKVA OVI- JA IKKUNAMAALI 0,9L A VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500977012

EAN: 6408070063149

Unica Akva on monikäyttöinen ja nopeasti kuivuva maali, joka soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Unica Akvalla maalaat kestävän pinnan niin puisiin ikkunoihin ja oviin kuin ulkokalusteisiin ja kaiteisiin. Vesiohenteinen, puolikiiltävä Unica...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Unica Akva on monikäyttöinen ja nopeasti kuivuva maali, joka soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Unica Akvalla maalaat kestävän pinnan niin puisiin ikkunoihin ja oviin kuin ulkokalusteisiin ja kaiteisiin.

Vesiohenteinen, puolikiiltävä Unica Akva kestää kovissakin olosuhteissa halkeilematta, haalistumatta ja kellastumatta. Se sopii sekä uusille että aikaisemmin maalatuille puu- ja metallipinnoille sekä sisällä että ulkona. Maalipinta on pölykuiva noin puolen tunnin kuluttua maalaamisesta ja päällemaalattavissa seuraavana päivänä. Lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä Unica Akva saavuttaa noin kahdessa viikossa.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin
• puolikiiltävä (kiiltoryhmä 3)
• riittoisuus: 7–9 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus n. 40 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,2 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/d): 130 g/l 2010. Tuotteen VOC maks. 130 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä ja pohjamaalaamalla pinnat saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Huolellinen esikäsittely myös pidentää maalipinnan huoltoväliä.

Maalaamaton pinta
Puhdista käsittelemätön puupinta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pese pinta maalipesuaineella ja tarvittaessa homeenpoistoaineella. Poista irtoava pihka oksankohdista ja eristä sisäosien oksankohdat oksalakalla. Pohjamaalaa sopivalla pohjamaalilla. Ulkotilojen metallipinnat kannattaa pohjamaalata ruosteenestopohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu pinta
Poista aikaisemmin maalatusta pinnasta irtoava maali ja kitti. Pese pinta maalinpesuaineella ja tarvittaessa homeenpoistoaineella. Hio kiiltävät pinnat himmeiksi ja pyöristä terävät kulmat. Poista hiontapöly. Kittaa sisäpuolisten puuosien kolot ja syvennykset ja hio kitatut kohdat.

Käsittele ulkona olevat puupuhtaat pinnat pohjusteella ja pohjamaalaa kuluneet pinnat. Metallipinnat pohjamaalataan ruosteenestopohjamaalilla. Tee lasituskittaus ikkunakitillä pohjamaalauksen jälkeen. Huomaa, että Unica Akvalla ei voi maalata silikonikittien päälle.

MAALAAMINEN

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja levitä se siveltimellä, telalla tai ruiskulla kahteen kertaan. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin lyhytnukkaisella telalla ja tasoittaa heti siveltimellä. Voit ohentaa Unica Akvaa tarvittaessa vedellä. Maali kuivuu nopeasti, joten työ kannattaa tehdä kaistaleina. Ikkunoita maalattaessa maalauksen pitää ulottua 1–2 mm lasin päälle.

Käsittelyolosuhteet
Maalaustyön aikana maalattavan pinnan tulee olla kuiva, lämpötilan yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: kitti, pohjamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, maalaustelineet, maalarinteipit ja suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 1,053 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 10.8 x 10.8 x 13.7 cm
Perusmaali A
Pakkauskoko (l) 0,9
Kiilto Puolikiiltävä
Ohenne Vesi
Käyttö Sisälle ja ulos