TIKKURILA

VALTTI AKVACOLOR KUULLOTE 9L EP SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 500962847

EAN: 6408070051641

Tikkurilan Valtti Akvacolor on vesiohenteinen, luonnonöljypohjainen kuullote ulkokäyttöön. Valtti Akvacolor imeytyy hyvin puuhun ja suojaa sitä kosteudelta, likaantumiselta ja auringon UV-säteilyltä. Valtti Akvacolor soveltuu sekä uusien että...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tikkurilan Valtti Akvacolor on vesiohenteinen, luonnonöljypohjainen kuullote ulkokäyttöön. Valtti Akvacolor imeytyy hyvin puuhun ja suojaa sitä kosteudelta, likaantumiselta ja auringon UV-säteilyltä.

Valtti Akvacolor soveltuu sekä uusien että aikaisemmin kuultokäsiteltyjen ulkopuupintojen suojaamiseen. Käyttökohteita ovat esimerkiksi ulkoseinät, terassiritilät ja aidat. Valtti Akvacolor sopii hirsipinnoille, sahatuille ja höylätyille puupinnoille, kestopuupinnoille ja lämpökäsitellyille puupinnoille. Pinta on kosketuskuiva 2–3 tunnin kuluttua ja uudelleenkäsiteltävissä vuorokauden kuluttua käsittelystä. Valtti Akvacoloria käytetään sävytettynä.

• väri: sävytettävissä kuultaviin puunsuojasävyihin
• riittoisuus: sahalauta 4–8 m²/l, höylälauta ja hirsipinta 8–12 m²
• kuiva-ainepitoisuus: n. 22 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,0 kg/l
• EU VOC raja-arvo (kat A/e): 130 g/l. Tuotteen VOC: maks. 130 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelyllä säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Käsittelemätön pinta
Poista käsiteltävästä pinnasta irtonainen aines, lika ja pöly juuri- tai teräsharjalla. Käytä homeen poistamiseen tarvittaessa homepesuliuosta. Käsittelemätön puu kannattaa pohjustaa pohjusteella mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa.

Aikaisemmin kuultokäsitelty pinta
Poista pinnasta irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella tai teräsharjalla. Puhdista pinta tarvittaessa homepesuaineella. Puupuhtaat pinnat kannattaa käsitellä pohjusteella. Jos puun pinnalle jää selvä, mahdollisesti kiiltävä kalvo, poista se tai ainakin hio huolellisesti.

KÄYTTÖ

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä kuullotetta samaan astiaan – näin vältyt värierojen syntymiseltä. Sekoita kuullote huolellisesti ennen käyttöä. Sekoita kuullotetta myös käytön aikana. Sivele kuullote tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko hirren tai muutaman laudan pituudelta jatkoskohtien välttämiseksi. Käsittele pinta kahteen kertaan, höylä- ja hirsipinnat ohuelti. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Kuullotteen lopullisen sävyn näkee vasta, kun se on kuivunut.

Tarkkaile kuullotteen kuntoa ja suorita uusintakäsittely tarvittaessa, jos kuullote alkaa kulua pinnalta.

Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva. Puun kosteus saa olla enintään 20 % puun kuivapainosta. Käsittelyn ja kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja kuullotteen lämpötilan olla vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: homeenpoistoaine, pohjuste, maalarinteipit, suojamuovit, työvaatteet ja -käsineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 9,09 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 27.3 x 31.0 x 20.0 cm
Perusmaali EP
Pakkauskoko (l) 9
Ohenne Vesi
Käyttö Ulos