TIKKURILA

YKI AITOKIVI KIVIPINNOITE 10L KPA VAALEA SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500733421

EAN: 6408070052549

Yki Aitokivi on luonnonkivipinnoite, jonka avulla ulkopintoihin saadaan kaunis, kestävä ja suojaava pinta. Käyttökohteiksi sopivat sokkelit, seinät ja rakennuksen yksityiskohdat. Yki Aitokivi on helppo levittää suoraan purkista teräslastalla...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Yki Aitokivi on luonnonkivipinnoite, jonka avulla ulkopintoihin saadaan kaunis, kestävä ja suojaava pinta. Käyttökohteiksi sopivat sokkelit, seinät ja rakennuksen yksityiskohdat.

Yki Aitokivi on helppo levittää suoraan purkista teräslastalla tai ruiskulla. Vesiohenteinen Yki Aitokivi soveltuu betoni- ja harkkopintojen sekä levypintojen pinnoitukseen. Pinta on kosketuskuiva seuraavana päivänä käsittelystä. Harmaa ja vaalea vakioväri voidaan sävyttää.

• väri: vaalea, sävytettävissä
• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: 0,6–0,8 m²/l lastalla levitettynä, 0,4–0,5 m²/l ruiskutustyönä

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Alustan tulee olla riittävän kiinteä, kova ja kuiva ennen pintakäsittelyä.

Maalaamaton pinta
Puhdista maalaamaton pinta liasta ja pölystä. Pese homehtuneet tai sammaloituneet pinnat homeenpoistoliuoksella. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Ylitasoita harkkopinnat ja epätasaiset betonipinnat oikaisulaastilla ennen maalausta. Sokkeli kannattaa pohjustaa ja pohjamaalata ja seinäpinta pohjamaalata ennen pinnoittamista.

Aikaisemmin maalattu pinta
Puhdista pinnat ja pese mahdolliset homehtuneet tai sammaloituneet kohdat homeenpoistoliuoksella. Poista hilseilevä ja heikosti kiinni oleva maali ja tee tarvittaessa ylitasoitus oikaisulaastilla. Sokkeli kannattaa pohjustaa ja pohjamaalata ja seinäpinta pohjamaalata.

PINNOITTAMINEN

Sekoita Yki Aitokivi perusteellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä enintään 1 %.

Levitys teräslastalla
Levitä pinnoitetta teräslastalla tasainen noin 2 millimetrin paksuinen kerros kerrallaan noin 1–2 neliömetrin alueelle. Tasaa levitetty kerros. Pyri järjestämään työ siten, että työtaukojen ja eri pinnoitepurkkien rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan.

Isoilla yhtenäisillä seinäpinnoilla työsaumaton pinta on helpointa saada aikaan levittämällä pinnoite kahteen kertaan. Levitä ensin tuote kuten edellä. Ensimmäisen kerroksen kuivuttua levitä toinen kerros ohuelti ja hierrä pinta välittömästi muovihiertimellä kevyesti painaen. Poista tarvittaessa ylimääräinen pinnoite lastalla.

Levitys ruiskutustyönä
Levitä pinnoite laastipumpulla tai suppiloruiskulla pienellä paineella ruiskuttaen noin metrin etäisyydeltä pyörivin liikkein kohtisuoraan pintaa vasten. Tasaa kerros teräslastalla ja ruiskuta toinen kerros kuivuneen pinnoitteen päälle harsomaisen harvasti.

Yki Aitokivi ei sovellu esimerkiksi kylmien tukimuurien vaakapintojen käsittelyyn. Pese työvälineet heti käytön jälkeen vedellä.

Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.

Muista myös: pohjuste, homeenpoistoaine, lastat, työvaatteet ja -käsineet, suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 14 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 28.0 x 31.0 x 20.0 cm
Pakkauskoko (l) 10
Käyttö Ulos
Kiilto Himmeä
Ohenne Vesi