TIKKURILA

YKI SOKKELIMAALI 2,7L C SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 500665473

EAN: 6408070037522

Yki-sokkelimaali on perinteinen, täyshimmeä maali betonisokkeleiden ja tasoitettujen harkkosokkeleiden maalaamiseen. Maalaaminen suojaa ja kaunistaa niin vanhan kuin uudenkin sokkelin. Vesiohenteinen, alkalinkestävä Tikkurilan Yki-sokkelimaali...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Yki-sokkelimaali on perinteinen, täyshimmeä maali betonisokkeleiden ja tasoitettujen harkkosokkeleiden maalaamiseen. Maalaaminen suojaa ja kaunistaa niin vanhan kuin uudenkin sokkelin.

Vesiohenteinen, alkalinkestävä Tikkurilan Yki-sokkelimaali levittyy helposti telalla. Akrylaattimaalin tiivis pinta pitää veden ulkona rakenteista mutta hengittää päästäen vesihöyryn sisäpuolelta ulos. Yki-sokkelimaali soveltuu myös pohjamaaliksi sokkelipinnoitteiden alle. Pohjamaalaus tasoittaa alustan imukykyä ja väriä. Maalipinta on päällemaalattavissa 2–4 tunnin kuluttua maalaamisesta. Yki-sokkelimaalin riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus ja huokoisuus sekä maalausmenetelmä.

Yki-sokkelimaali on sävytettävissä useisiin värisävyihin.

• väri: sävytettävissä tummiin sävyihin
• täyshimmeä (kiiltoryhmä 6)
• riittoisuus: 4–6 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 45 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,4–1,5 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/c): 40 g/l. Tuotteen VOC: maks. 40 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti. Sokkelia maalattaessa alustan tulee olla riittävän kiinteä, kova ja kuiva.

Maalaamaton pinta
Puhdista maalaamaton pinta liasta ja pölystä. Pese homehtuneet tai sammaloituneet pinnat homeenpoistoliuoksella. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Ylitasoita harkkopinnat ja epätasaiset betonipinnat oikaisulaastilla ennen maalausta. Alustan pohjustusta suositellaan.

Aikaisemmin maalattu pinta
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Pese mahdolliset homehtuneet tai sammaloituneet pinnat homeenpoistoliuoksella. Poista hilseilevä ja heikosti kiinni oleva maali alustalle ja maalityypille sopivalla menetelmällä. Tee tarvittaessa ylitasoitus oikaisulaastilla. Alustan pohjustusta suositellaan.

MAALAAMINEN

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä saman valmistuserän maalia yhteen astiaan sävyerojen ja rajakohtien välttämiseksi. Sekoita maali perusteellisesti ja levitä telalla, siveltimellä tai ruiskulla 1–2 kertaan. Pohjamaalauksessa Yki-sokkelimaalia voidaan ohentaa tarvittaessa vedellä, mutta pintamaalaus tehdään ohentamattomalla maalilla. Levitä maali keskeytyksettä, jotta pintaan ei muodostuisi työsaumoja.

Yki-sokkelimaali ei sovellu esimerkiksi kylmien tukimuurien vaakapintojen ja muiden vastaavien vaakapintojen maalaamiseen. Työvälineet voidaan pestä vedellä.

Käsittelyolosuhteet
Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: pohjuste, homeenpoistoaine, telat, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet ja suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 3,834 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 18.2 x 19.2 x 18.0 cm
Pakkauskoko (l) 2,7
Kiilto Täyshimmeä
Ohenne Vesi
Käyttö Ulos