Huvikumpu-moodboard tuo puutarhan kodin sisustukseen

Huvikumpu-moodboard tuo puutarhan kodin sisustukseen

Maisemasuunnittelija sekä sisällöntuottaja Kati Jukarainen loi upean ja inspiroivan Huvikumpu-moodboardin yhdistelemällä K-Raudan kauniita sisustuselementtejä sekä kukkia omasta puutarhastaan. Tutustu upeaan moodboardiin ja lue Katin vinkit moodboardin tekoon ja sen hyödyntämiseen sisutuksen suunnittelussa.

Kati Jukarainen on ammatiltaan maisemasuunnittelija sekä sisällöntuottaja, jonka intohimo puutarhaa ja luontoa kohtaan näkyy hänen K-Raudalle luomassaan moodboardissa.

- Rakastan kasveja ja koko elämä tuntuu pyörivän niiden ympärillä. Kesällä elämä on pelkkää puutarhaa ja kukkakimppuja, talvella hoidan viherkasveja ja kirjoitan puutarhasta, keväällä talon täyttää lukuisat esikasvatusruukut. Olen siitä onnekas, että saan tehdä töitä rakastamani aiheen parissa.

Katin luoma Huvikumpu-moodboardin inspiraatio syntyi kesän lämpöisistä illoista, syreeneiltä tuoksuvista tienoista sekä kukkivista ahonlaidoista.

- Ajattelin, että olisi ihanaa asua Huvikummussa, jota ympäröisi kukkiva puutarha. Tapetoisin talon jokaisen huoneen erilaisella tapetilla. Todennäköisesti Huvikumpu on vanha talo, jossa on ristikkoikkunat.

Huvikumpu-moodboard lähti rakentumaan maalisävyistä ja niihin sopivista laatoista.  

- Myös tapetit löytyivät helposti K-Raudan laajasta valikoimasta.

Kati Jukaraisen Huvikumpu-moodboard on yhdistelmä K-Raudan tapetteja, laattoja sekä sisustuselementtejä ja aitoja luonnonkukkia Kati Jukaraisen omasta puutarhasta

HUVIKUMPU ON KESÄISEN ROMANTTINEN TEOS

Huvikumpu on tyyliltään romanttinen, kukkaisa ja leikkisä. Tunnelmaltaan moodboard on viipyilevä ja keskittyy juuri tähän hetkeen.

- Siitä muistuttavat myös kukat, jotka kukkivat vain tovin. Silloin jokaista hyvää hetkeä on muistettava arvostaa juuri silloin, kun se on käsillä.

Huvikummussa Katia viehättää erityisesti puuterisen vaaleanpunainen ja persikkainen värimaailma.

- Se tuo mieleen kesän. Ja kesästä tulee mieleen aina pelkästään iloisia asioita.

Värimaailman lisäksi Katia miellyttää Huvikummun täydellinen sisä- ja ulkotilojen liitto.

- Eikö olisi ihanaa, jos tunnelma olisi sama sisällä ja ulkona?

Kati toivoo Huvikummun tuovan katsojan mieleen kesän kauneimmat aamut oman kodin tai mökin terassilla, kun kahvi maistuu täydelliseltä ja minnekään ei ole kiire.

- Jos saisin valita yhden kappaleen, joka soisi teoksen yhteydessä, se olisi Air-yhtyeen kappale All I need.

INTOHIMO PUUTARHAA KOHTAAN NÄKYY MYÖS KODIN SISUSTAMISESSA

Kati toi Huvikumpu-moodboardiin oman puutarhansa kukkia. Vaikka puutarha nielaiseekin Katilta koko kasvukauden vapaat tunnit, on Kati silti innokas remontoija.

- Onneksi talvella on aikaa tehdä pieniä pintaremppoja. Isompia juttuja tehdään harvoin ja harkiten.

Intohimo puutarhaa ja pihaa kohtaan näkyy myös Katin kotona.

- Minulla on paljon viherkasveja ja tapeteissa näkyy kasviaiheita. Teen myös kasvikuvituksia työkseni. Osa töistä on kotona esillä. Puutarha näkyy kaikkialle sisätiloihin. Parvekkeelle pääsee kolmesta ovesta. Sisä- ja ulkotilat ovat yhtä varsinkin kesäisin.

Äkkiseltään voisi kuvitella pitkän talven aiheuttavan ongelmia innokkaalle pihanlaittajalle. Katin mukaan tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä kasvukausi on kaikessa ihanuudessaan fyysisesti ja ajankäytöllisesti rankka pätkä.

- Talven huilitauko tulee tarpeeseen. Puutarhaa voi harrastaa ympäri vuoden blogin, kirjojen ja suunnitelmien parissa.

KATIN VINKIT MOODBOARDIN KÄYTTÖÖN

Katin jokainen suunnitelma lähtee käyntiin moodboadilla, oli kyseessä sitten pihasuunnitelma, messuosasto tai uusi puutarhakirja.

- Myös Pinterest toimii hyvänä moodboard-alustana.

Kati suosittelee moodboardin tekoa monesta syystä.

- Se on rauhoittavaa, innostavaa ja palkitsevaa. Vaikka mielikuva on kirkas, on lopputulos silti aina itsellekin yllätys. Lisäksi moodboard on kaikkein paras ideoiden kirkastaja. Se kiteyttää itsellekin suunnan, jota kohti olen menossa.

Moodboardia tehdessä Katin mielessä oli pienempi vanha talo, jollaisen hän haluaisi, kun lapset muuttavat kotoa.

- Tyyli sopisi hyvin myös mökille.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 2 Ei 4