Universumin innoittama

Kreetan valinnat ja vinkit makuuhuoneeseen

Osta tuotteita

Taivaantähystäjä – avaruuden mystiikkaa makuuhuoneeseen

”Muisto öisestä tähtitaivaasta, hetki lapsuudesta tai heräävä uteliaisuus, joka vie katsojan arkitodellisuuden ulkopuolelle. Toivon, että moodboardini saa aikaa rauhallisen ja hyvän mielen. Tähtitaivaan alla olet tuhansien tarinoiden lähteellä. Käytän tätä moodboardia makuuhuoneeseemme, joka valkoseinäisenä odottaa kotona.”

Taivaantähystäjä – Kreetta Järvenpää

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää loi moodboardinsa universumin innoittamana. Lue lisää Kreetan valinnoista ja vinkit makuuhuoneen muutoksen toteuttamiseen.

Sain inspiraatiota linnunradasta valosaasteettomalla taivaalla, kirjoista, joissa on vanhoja uskomuksia ja kuvituksia avaruudesta, taivaasta, tähtikuvioista, aurinkokunnastamme sekä mieheni tähtikuvaamisesta.

Minua viehättää tämän moodboardin tunnelmassa eniten sen mystisyys, sadunomaisuus, tummuus, tarinallisuus ja värien harmonia. Hain värien, tekstuurien ja erilaisten muotojen harmoniaa.

Taivaantähystäjä vie katsojan arkitodellisuuden ulkopuolelle

Kun ihminen näkee moodboardini, jolle annoin nimeksi Taivaantähystäjä, toivon hänen pysähtyvän ajattelemaan. Ajatus voi olla muisto öisestä tähtitaivaasta, hetki lapsuudesta tai se voi olla heräävää uteliaisuutta tai uusia ajatuksia, jotka vievät katsojan jonnekin arkitodellisuuden ulkopuolelle. Lisäksi toivon, että teokseni synnyttää katsojassa rauhallista ja hyvää mieltä. Jos saisin valita yhden kappaleen, joka moodboardin yhteydessä soisi, se olisi Julie Londonin Fly me to the moon.

Avaruus muistuttaa, ettemme ole maailman napa

Minussa moodboard synnyttää halun lähteä tutkimaan, mitä ikinä tuolta avaruudesta löytyykään, mutta samalla se saa minussa aikaan rauhallisuuden tunteen sekä uinuvia ajatuksia.

Taivaantähystäjä on vähän kuin iltasatu. Ennen avaruus ja tähdet olivat enemmän läsnä ihmisten elämässä, kun pimeys laski ja taivas aukesi tuhansine tähtineen. Iltaisin istuttiin iltanuotion tai ikkunan äärellä ja tarinoitiin tähtien ja kuun loisteessa. Tuo avaruudellinen näkymä muistuttaa, että emme ole maailman napa. Ja kuinka kiehtova on maailmankaikkeus. Se on mysteeri.

Elämä on nyt: Käytä lempivärejäsi ja riko totuttuja tapoja


Minusta ihmiset voisivat vielä enemmän ajatella kotiaan omanaan. Me voisimme materiaaleja valitessamme miettiä enemmän, mitä minä tai me haluamme. Nyt me ehkä liikaa mietimme vaikka sitä, mitä tapahtuu, jos myydään.

Käytä siis värejä. Maalaa seinät haluamallasi värillä, vaikka se vähän veisikin tilan tuntua. Lempivärisi voi tuoda kotoisuutta huomattavasti enemmän kuin perinteiset valkoisen sävyt. Värit ovat tunnelman luojina parhaimmillaan ja elämä on nyt eikä vuoden päästä. Rikotaan totuttuja tapoja, se synnyttää uusia ja ainutlaatuisia juttuja.

Vinkki kotimaalareille: Moodboardin tausta on maalattu kahdella eri värillä eri kerroksiin, jolloin saadaan elävä väripinta.

Kreetta Järvenpää on helsinkiläinen valokuvaaja

taiteilija sekä vaikuttaja, joka luo kauniita kukka-, ruoka- sekä henkilökuvia. Kreetan kauniita kukkateoksia pääsee seuraamaan ja ihailemaan hänen Instagram-tililtään.

Tarvitsetko apua makuuhuoneen muutokseen?

Tapetointi

Kuinka tapetoida kulmat, entä kohdistaa kuviot? Mitä tapetoinnin työvälineitä tarvitaan? Vastaukset löydät K-Raudan tapettikoulusta!

Remonttineuvonta

Aina voit kysyä ilmaisia lisävinkkejä remontointiin liittyvissä asioissa K-Raudan remonttineuvonnasta. Soita 044 700 1000 tai lähetä kysymys lomakkeella.

 

Lisää mystistä ja tummaa tunnelmaa