Keneltä tarvitaan hyväksyntä keittiöremonttiin?

Keneltä tarvitaan hyväksyntä keittiöremonttiin?

Kun kaikki on valmista, on aika arvioida ja hyväksyä lopputulos. Pieni katsaus taaksepäin tuo oivallisia oppeja urakasta. Sitten pääsetkin jo nauttimaan upouudesta keittiöstä!

Mikäli teetit remontin ammattilaisilla, on hyvä sopia heidän kanssaan yhteinen katselmus, jossa tarkistetaan, onko kaikki yhdessä sovittu huolellisesti tehty loppuun saakka.

Molemminpuolinen rakentava palaute on hyvä käydä läpi, jotta seuraavat remontit ovat niin teettäjille kuin tekijöillekin helpompia. Positiiviseen sävyyn annettu kritiikki ei loukkaa ketään. Mikäli huomautettavaa remontin jäljestä löytyy, pitää ammattilaisen tehdä korjaustyöt sovitusti.

Valmis keittiö näyttää hyvältä ja toimii oikein

Tarkastuksessa on hyvä käydä läpi myös kaikkien kaappielementtien toimivuus ja moitteeton ulkonäkö.

  • Avautuvatko kaapit oikein?
  • Toimivatko laatikoiden mekanismit?
  • Ovatko kaapistojen pinnat säilyneet ehjinä läpi kuljetusten ja asennuksen?
  • Onko elementit asennettu oikein suunnitelman mukaan?

Sama pätee kodinkoneisiin:

  • Ovatko jääkaappi ja pakastin toimintakunnossa?
  • Ottaako tiskikone oikein vettä ja toimii moitteetta?
  • Mahtuvatko koneiden ovet ja luukut avautumaan oikein?

Tarvitaanko taloyhtiön hyväksyntä?

Omakotitalossa erillistä lupa- tai hyväksytyskierrosta ei tarvita. Taloyhtiöllä sen sijaan on oikeus ja velvollisuus valvoa asunnossa tehtäviä remontteja, mutta valvonnan tarve on ratkaistava tapauskohtaisesti. Pienissä remonteissa yhtiön ei välttämättä tarvitse lähettää valvojaa, jos remontti-ilmoituksesta ilmenee, että osakas hoitaa remontin täydellisesti määräysten mukaan.

Mikäli taloyhtiö vaatii valvontakäynnit, niitä voi tulla keittiöremontissa, jossa uusitaan tiskiallas ja hanat. Valvontakäyntejä on kolme: aloituskatselmus, purkukatselmus ja loppukatselmus.

Niin kuin muissakin remontin vaiheissa, auttaa K-Raudan Keittiösuunnittelija sekä muu henkilökunta mielellään remonttisi loppuunsaattamisessa.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0