Keittiön seinät – ideoita

Keittiön seinät – ideoita

Keittiön seinät ja välitila ovat helppoja kohteita leikitellä ja tuoda omaa tyyliä esiin, olitpa sitten skandinaavisen yksinkertaisuuden ystävä tai maalaisromantiikasta syttyvä sisustaja. Miten olisi esimerkiksi mikrosementtiseinä?

Keittiön seinien pintamateriaaleja valitessa on tärkeää miettiä, millaiselle kulutukselle seinä voi joutua. Onko seinä hanan lähellä? Voiko seinälle räiskyä liedeltä ruokaa? Tällöin pinnan tulee olla roiskeita kestävää ja helposti pyyhittävää. Esimerkiksi sisämaaleja löytyy moneen lähtöön ja keittiön seinät ansaitsevatkin paljon pyyhkimistä kestävän maalin.

Lisää tunnelmaa tehosteseinän avulla

Tehosteseinä piristää keittiön seinät hetkessä. Erilaiset laatat, maalipinnat tai tapetit ovat hyviä ratkaisuja. Yhdessä keittiösuunnittelijan kanssa voitte miettiä, noudattaako seinä muuten kodin tyyliä vai viekö se visuaaliselle matkalle esimerkiksi asukkien suosikkiruuan maahan? Tehosteseinään voi maalata kuviota, siinä voi käyttää tapettia tai sen voi tehdä esimerkiksi tiiliseinää muistuttavista laatoista – vain taivas on ideoinnin rajana!

Keittiön seinät saavat hauskan yksityiskohdan liitutaulumaalilla maalatusta seinästä, johon on helppo kirjoittaa vieraiden saapuessa illan menu, päivittäinen kauppalista tai antaa lasten viettää sen kimpussa aikaa vanhempien kokatessa. Myös magneettimaali toimii keittiön seinässä, sinne voi kiinnittää esille lasten lukujärjestykset tai muut tärkeät paperit ja valokuvat.

Trendikäs sisustaja valitsee seinään betonimaisen fiiliksen. Sen saa loihdittua joko mikrosementillä tai laastia ja maalia yhdistelemällä. Rouhea pinta tuo särmää keittiöön! Katso ohjeet mikrosementtiseinän tekoon.

Keittövälineet ja ruokatarvikkeet rohkeasti esille

Avohyllyt ovat loistava vaihtoehto kokille, joka haluaa ruokatarvikkeet ja ruoanlaittovälineet helposti käden ulottuville. Avohyllyt tuovat myös roimasti lisää säilytystilaa, ja vaihtelemalla säilytysastioita saat helposti keittiöön ripauksen uutta. Yrtit voi istuttaa purkkeihin, jotka saa kiinnitettyä koukkujen avulla keittiön seinään. Oma yrttipuutarha loihtii vehreyttä ja tunnelmaa!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 12 Ei 10