Välitila – luonnetta keittiöön

Välitila – luonnetta keittiöön

Välitilan uudistamisella luot keittiöön ilmettä ja väritystä. Materiaalivaihtoehtoja ja sävyjä on joka makuun!

Keittiön välitilaksi kutsutaan seinää, joka jää keittiössä ala- ja yläkaappien väliin. Sen voi pinnoittaa monella eri tavalla – välitilalla onkin helppo loihtia luonnetta ja tunnelmaa moneen makuun.

Vaihtoehtoja välitilan pinnoiksi ovat laminaatin lisäksi esimerkiksi maalit, lasi, kivi, uudenaikaiset laatoitukset – tai vaikka maalattu liitutaulu, johon voit kirjoittaa omat suosikkireseptisi! Välitila ei tavallisesti ole suuri, mutta mielikuvituksellisia ratkaisuja on sitäkin enemmän.

Mikäli valitset välitilaan laatan, on se mahdollista latoa monella eri tapaa – voit tehdä perinteisen tiililadonnan tai irrotella kalanruotoladonnalla. Katso vinkit erilaisiin ladontatyyleihin! Jos taas välitilasi on lasia, voi sen alle tehdä kuvakollaasin perhealbumin parhaista otoksista.

Keittiön välitilan hoito käy helposti

Ota keittiön välitilaa suunnitellessasi huomioon hoidettavuus: välitilan tulee kestää kolhut, lämmöt ja roiskeet. Vesieristystä ei keittiön välitilaan ole määräysten mukaan pakko laittaa. Huolellisilla silikonisaumoilla ja tiivistyksillä keittiö pysyy kuivana ja helppohoitoisena: useimmat pinnat on helppo puhdistaa pelkällä saippuavedellä.

Suunnittele keittiön välitilan mitat käyttäjien pituuksien mukaan erityisesti, jos lastenkin on yletyttävä apujakkaran avulla kaapistoihin. Välitilan korkeus on yleensä noin 50 senttimetriä. Katso vinkkimme, kuinka pääset alkuun keittiösuunnittelussa.

Kun mitat on määritetty, on esteettisten ratkaisujen aika. Sitten onkin aika nauttia keittiösi uudesta ilmeestä! Kaipaatko lisää konkreettisia neuvoja? Kysy Remonttineuvonnasta tai varaa maksuton aika keittiöasiantuntijallemme.