Keittiösaareke kruunaa keittiön

Keittiösaareke kruunaa keittiön

Keittiösaareke on moderni ja käytännöllinen lisä keittiöön. Siinä yhdistyvät tilanjakaja, avara taso, ruokailutila ja kätevä säilytystila.

Keittiösaareke koostuu erillisestä tasosta, johon voit asentaa säilytystiloja tai toimintoja, kuten lieden tai vesipisteen. Saarekkeesta voi tehdä myös avaran ruokailutilan, jonka ympärille voi valita vaikkapa tilatehokkaat baarijakkarat.

Koska keittiösaarekkeen ympärillä tulee voida luontevasti häärätä, muihin keittiötasoihin ja -kalusteisiin tulisi olla matkaa vähintään 120 cm. Muita oleellisia rajoitteita saarekkeelle ei ole – päinvastoin, valittavanasi on runsaasti eri kokoisia ja -mallisia saarekkeita.

Jos saarekkeeseen halutaan keittotaso, vieressä on käytännön syistä hyvä olla myös vesipiste tai kaatoallas. Myös liesituuletin saarekkeen yllä on tällöin suositeltava.

Keittiösaarekkeen äärellä paitsi valmistetaan ruokaa, vietetään myös mukavia yhteisiä hetkiä.

Irtokalusteet voi varustaa jaloilla tai pyörillä. Tällöin saareketta pystyy siirtelemään tarpeen mukaan. Saarekkeeseen voi sisällyttää myös eri korkeuksia – toinen esimerkiksi suosii töiden tekemistä seisten, toinen istuen. Alhaalta avonainen keittiösaareke on helppohoitoinen ja siisti, sen alle pääsee myös imurin kanssa helposti.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 5 Ei 42