Keittiösuunnitelma – remontin tärkein vaihe

Keittiösuunnitelma – remontin tärkein vaihe

Hyvin suunniteltu keittiö on jo puoliksi tehty. Makuja ja tarpeita on joka lähtöön, koskivatpa ne tilankäyttöä, pintamateriaaleja tai kodinkoneiden määrää. Anna ideoiden lentää ja suunnittele kotiisi toimiva unelmiesi keittiö!

Konkreettiset askeleet keittiöremontin suunnittelussa ovat:

  1. Tarpeiden ja toiveiden listaaminen
  2. Keittiön mitoitus
  3. Keittiökalusteiden ja -kaappien valitseminen
  4. Materiaalien valinta
  5. Oheistuotteiden, kuten kodinkoneiden, hanan ja valaistuksen valinta

Millainen keittiö sopii juuri sinun kotiisi?

Keittiösuunnitelma lähtee omista tarpeistasi ja toiveistasi. Keittiöitä suunnitellaan niin ammattikokkaukseen, satunnaiseen käyttöön kuin esteettömyys edellä. Optimaalisessa keittiössä ei törmäillä tilanpuutteesta, mutta hukkaneliöitäkään ei pääse syntymään.

Helppo kulku keittiön ja ruokailupaikan välillä on tärkeää. Ruuanlaittotasoissa ei kannata säästellä, jos kokkaus kiinnostaa yhtään enempää. Jos tilaa on lähtökohtaisesti käytössä niukasti, valaistuksella ja sävyillä voi luoda tilan tuntua.

Jos ruuanlaitto ei ole intohimoista suurin, yksi mahdollisuus on satsata hulppean hifi-keittiön sijaan viihtyisiin kalusteisiin. Esimerkiksi trendikäs baaritaso on monen suosikki. Keittiöratkaisut ovat varsin tarkasti räätälöitävissä, ja ideoita kannattaakin rohkeasti etsiä ja heitellä ilmaan!

Muistathan myös lapset ja lemmikit

Oman haasteensa keittiöremontin suunnitteluun tuovat lapset ja lemmikit. Keittiön on oltava turvallinen, käytännöllinen ja kestettävä kovaakin kulutusta. Kodinkoneiden säätöjen on oltava pienten käsien ja tassujen ulottumattomissa. Suuressa perheessä on käytännöllistä olla tilava tiskiallas ja paljon laskutilaa astioille. Myös perheen lemmikkien ruokakupeille on löydyttävä paikat, jossa ne eivät ole tiellä, eivätkä vaurioita lattiamateriaalia.

Suunnittele myös budjetti ja tekijät

Suunnitellessa keittiöremonttia tapetille nousee myös keittiöremontin hinta. Mitä keittiössä on välttämätöntä olla, entä kannattaako jostain tinkiä? Laske budjetille ehdoton yläraja. Tiesitkö, että K-Raudan Rahoituspalvelu auttaa rahoituksessa? Voit hakea rahoitusta kätevästi verkosta aina 20 000 euroon asti ilman takaajia tai vakuuksia. Tutustu tarkemmin K-Raudan Rahoituspalveluun.

Remontin toteutusta ei kannata pilkkoa monen tekijän kesken. K-Rauta tarjoaa eväät tee se itse -tekemiselle, mutta asennustyöt voi myös tilata joustavasti ja räätälöiden, vaikka viimeistä ruuvia myöten valmiiksi. Anna K-Raudan Remonttimestarin auttaa keittiöremontissasi!

Tarkan mitoituksen Cello-keittiö kotiin nopeasti

K-Raudan oma keittiömallisto Cello-keittiö on tyylikäs ja kestävä valinta. Cellon valikoimista löydät myös erittäin kestävät, mutta ulkonäöltään pehmeän mattapintaiset nanolaminaattiovi- ja työtasopinnat. Tutustu Cello-keittiöihin tarkemmin!

Kun keittiöideat on listattu ja keittiöremontin suunnitelma toteutettu, on aika ryhtyä hommiin!

K-Raudan ammattilainen on sinua varten, jotta keittiöhaaveet kirkastuisivat konkreettiseksi, toimivaksi kokonaisuudeksi. Jos keittiöremontti askarruttaa, kysy mitä vain siihen liittyen K-Raudan remonttineuvonnasta!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 6 Ei 0