Keittiötrendit 2020

Keittiötrendit 2020

Keittiö on pitkäikäinen hankinta, joten itse keittiökalusteissa nopeasti vaihtuvat trendivärit eivät juuri näy. Keittiötrendit keskittyvätkin 2020 kestävien ja energiatehokkaiden ratkaisujen ympärille. Veden säästö, puun käyttö, kalusteiden kierrättäminen. Nämä trendit ovat jo täällä eikä loppua näy!

Ekologisuus ja vastuullisuus – suuria megatrendejä

Kierrättäminen ja kestävät valinnat ovat vahvasti esillä uutta keittiötä hankittaessa. Energiatehokkuus on parantunut kodinkoneissa ja led-valot vievät vain minimaalisesti sähköä. Joko olet hankkinut kotiisi vettä säästävät hanat? Keittiötrendeissä korostuvatkin 2019:

  • energiatehokkaat kodinkoneet
  • kestävät materiaalit
  • energiatehokkaat led-valot, joissa pitkä käyttöikä
  • vettä säästävät hanat ja kodinkoneet
  • puun käyttö esim. työtasoissa (korjattavissa ja kierrätettävissä)
  • vanhojen keittiökalusteiden ja -koneiden myynti esim. nettipalstoilla ja kierrätysryhmissä
  • jätteiden kierrättäminen – riittävästi jäteastioita lajitteluun

Keittiön materiaalivalinnoissa näkyy luonnollisuus

Keittiön materiaaleista korostuvat nyt rottinki, puu, punokset ja ylipäätään luonnonläheiset materiaalit. Hanki keittiöön vaikka upea rottinkinen ruokailuryhmä. Puinen sormipaneeli on nyt erittäin trendikäs. Se toimii niin seinässä kuin myös vaikka saarekkeen taustana.

Piensisustuksen tuotteita keittiössä ja seinässä puunvärinen sormipaneeli

Mausta keittiötä väripilkuilla

Vaaleasta tai neutraalin sävyisestä keittiöstä saa mielenkiintoisemman väripilkuilla ja erilaisilla pintamateriaaleilla. Jos mielit maalata keittiön seiniä tai kattoa, testaa eri sävyjä Cellon sisämaalistudiossa.

  • Keittiökalusteissa nopeasti vaihtuvat trendivärit eivät juuri näy.
  • Voimakkaita trendisävyjä ja -kuvioita voi käyttää keittiössä esim. helposti uusittavissa seinäpinnoissa ja pienesineissä. 
  • Esimerkiksi kalusteiden musta, harmaa ja puunsävyt ovat helposti yhdistettävissä reippaisiin trendisävyihin tai vaikka kukkakuvioihin, joita löytyy erilaisia K-Raudan tapettivalikoimasta Boråstapeterin mallistosta.

Anna oman tyylin näkyä

Keittiön tyyli saa olla rönsyilevämpää ja vähän boheemia – toteuta vapaasti omaa yksilöllistä tyyliäsi. Rosoisuus on kiinnostavaa! Kaiken ei siis todellakaan tarvitse olla täydellistä ja hiottua. Sisusta keittiöstä viihtyisä hyödyntämällä monipuolisesti tauluja, peilejä, vanhoja kaappeja ja piensisustusta. Lisää vihreyttä kasveilla sijoittelemalla niitä yllättäviin paikkoihin keittiössä!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 31 Ei 14