Keittiöremontin luvat – kenelle remontista pitää ilmoittaa?

Keittiöremontin luvat – kenelle remontista pitää ilmoittaa?

Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiölle on ilmoitettava kirjallisesti remontista aina, kun se voi vaikuttaa muihin asuntoihin tai talon rakenteisiin. Remontista ilmoittaminen tuo turvaa niin taloyhtiölle kuin asukkaallekin, sen avulla ehkäistään monet mahdolliset ongelmat ja riidat.

Ilmoita keittiöremontista:

  • Ilmoita isännöitsijälle keittiöremontista noin kuukautta aiemmin, mikäli mahdollista. Näin aikaa jää myös teknisen isännöitsijän konsultointiin, jos sille on tarvetta.
  • Ilmoitukseen pitää kirjata omien yhteystietojen lisäksi listaus siitä mitä korjataan, milloin työt tapahtuvat ja kuka remontin tekee – myös suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja työnvalvojien yhteystiedot ja Y-tunnukset.
  • Naapureille, joita keittiöremontti voi häiritä, tulee ilmoittaa melu- ja pölyhaitoista hyvissä ajoin. Hyvän naapurisovun säilyttämiseksi keskusteluyhteys kannattaa säilyttää avoimena ja positiivisena, ymmärrystä varmasti löytyy puolin ja toisin.

Mitä haluat tehdä itse ja mitä jättää ammattilaisen hoidettavaksi?

Pienet keittiön pintaremontit saattavat hoitua omin käsin, mutta suuremmissa projekteissa kannattaa turvautua ammattilaisten apuun. K-Raudasta saat koko remontin avaimet käteen -periaatteella ja voit remonttisi ajaksi suunnata mökille tai vaikkapa etelän lämpöön. Työnjakoa sopiessa selviää myös keittiöremontin tarkempi kesto; normaalisti keittiön uudistus vie 1-3 viikkoa, keittiön koosta ja materiaaleista riippuen.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että kaikkiin keittiön putki- ja sähkötöihin tarvitset ammattilaisen, joka hoitaa muutostyöt rautaisella otteella. Palkatessasi ammattilaisen vältyt turhilta huolilta ja hidasteilta. Ammattilaisella teettämästäsi työstä saat myös kotitalousvähennyksen. Tutustu K-Raudan palveluihin.

K-Raudan keittiösuunnittelija auttaa remontissa alkuun

K-Raudan keittiösuunnittelijoilla on vankka kokemus ja näkemys erilaisten keittiöiden muutostöistä. He tuntevat valikoiman ja osaavat auttaa läpi remontin vaiheiden. Ennen kuin tapaat oman keittiösuunnittelijasi, voit ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • Ota keittiöstäsi alustavat mitat. Oma keittiösuunnittelijasi voi tulla tekemään tarkemman mittauksen myöhemmin. 
  • Selvitä asunnon ilmanvaihtojärjestelmä. Tämä vaikuttaa siihen, miten keittiön liesituuletin valitaan.
  • Teetä asbestikartoitus. Tiesithän, että kaikkiin ennen 1994 rakennettuihin asuntoihin tulee tehdä asbestikartoitus ennen remonttiprojektin alkua?

Näiden tietojen avulla saat jo ensi tapaamisessa keittiösuunnittelijan ammattitaidon tehokkaasti käyttöösi.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 6 Ei 0