Kylpyhuoneideoita - lista suunnittelun avuksi

Kylpyhuoneideoita - lista suunnittelun avuksi

Unelmien kylpyhuoneessa peseydytään ja rentoudutaan, joten kylpyhuoneremontin suunnittelussa tulee huomioida sekä viihtyvyys että toimivuus. Lue 5 vinkkiä ja saavuta toivottu lopputulos yhdessä K-Raudan asiantuntijan kanssa!

Kun olet menossa tapaamaan K-Raudan asiantuntijaa aloittaaksesi kylpyhuoneremontin suunnittelun, kerää ideoita etukäteen käyttäen tätä muistilistaa:

1. Tilankäyttö ja säilytys

Aloita kylpyhuoneremontin suunnittelu pohjakuvan tarkastelusta; mikä kylpyhuoneessa jo toimii ja mitä haluaisit muuttaa. Pohdi myös tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä; montako ihmistä sitä käyttää ja mitä siellä tehdään? Onko kyseessä esim. koko perheen kylpyhuone, joka toimii myös kodinhoitohuoneena?

Mieti tarpeiden pohjalta kaappitila ja säilytys huolellisesti etsien kompakteja kaappiratkaisuja. Tärkeintä on, että kylpyhuoneesta löytyy tarpeeksi tilaa välttämättömille tarvikkeille. Kätevä ratkaisu säilytystilan lisäämiseksi ovat esim. seinäkaapit.

2. Materiaalit ja värit

Materiaalit ja värit vaikuttavat huomattavasti siihen, millainen tunnelma kylpyhuoneessasi on. Vaaleat sävyt saavat kylpyhuoneen tuntumaan isolta ja valoisalta, kun taas tummemmilla sävyt tekevät kylppäristä mieleenpaivuvan ilmeikkään. Materiaaleissa ei kannata säästellä, sillä esim. laadukas ja kestävä laatoitus on hyvä sijoituskohde vuosiksi.

3. Kalusteet

Onko kylpyhuoneesi pikkuruinen, keskikokoinen vai oikea kylpyläosasto? Huomioi koko valitessasi uusia kylpyhuonekalusteita. Esim. K-Raudan omasta Cello Wave -sarjasta löytyy erikokoisia moderneja kalusteita valkoisena ja grafiitinharmaana. Tutustu Cellon kylpyhuonekalusteisiin lisää selaamalla esitettä. Tutustu myös kylpyhuonekalusteiden hoito-oppaaseen!

Cellon lisäksi löydät K-Rauta-kaupoista kylpyhuonekalusteita mm. näiltä tuotemerkeiltä: Noro, Svedbergs, Temal ja Polaria.

4. Valaistus

Kylpyhuoneen valaistus on syytä suunnitella huolella, sillä valontarve riippuu niin vuorokauden ajankohdasta, käyttötarpeesta kuin kylpyhuoneen sijainnista. Huomiota kannattaa kiinnittää etenkin heijastamattomiin ja varjostamattomiin peilivaloihin sekä seinien valaisuun. Esim. epäsuoralla spottivalaistuksella saadaan aikaan miellyttävä, kylpylämäisen tunnelma ja tuodaan upeasti laatoitettuja seiniä esille.

5. Suunnittelusta toteutukseen

Kylpyhuoneremontissa ei kannata ottaa ylimääräisiä riskejä tekemällä itse, jos ei ole täysin varma mitä tekee. Suositeltavaa on, että kaikki aivan pienempiä töitä lukuunottamatta tulee aina tilata ammattilaiselta, sillä kosteiden tilojen remontointi on muita tiloja haasteellisempaa ja etenkin vanhan uudistamiseen on syytä varata reilusti aikaa.

6. Anna K-Raudan Remonttimestarin auttaa

Toteuta kylpyhuoneremontti helpommin – anna K-Raudan Remonttimestarin hoitaa kaikki käytännön asiat puolestasi: tekijät, budjetin ja aikataulut.

Kylpyhuoneremontti alkaa aina kosteusmittauksella. Ellei pintakosteusmittareilla näy mitään hälyttävää, voidaan uudistuksessa edetä. Muussa tapauksessa voi edessä olla kuivattaminen tai kostean rakenteen poistaminen kokonaan. Ilman yllätyksiäkin kylpyhuoneen muutostyöt vievät ainakin pari viikkoa. Asukkaan on tuona aikana järjestettävä saniteettitoiminnot toisin.

K-Raudan ammattilainen on sinua varten, jotta kylpyhuonehaaveet kirkastuisivat konkreettiseksi, toimivaksi kokonaisuudeksi.

* Varmista, että projektisi menee kerralla maaliin! Varaa ilmainen palveluaika asiantuntijalle, joka opastaa ja neuvoo sinua eteenpäin projektissasi.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 10 Ei 3